Hartige taart met spek en champignons en paprika

Wat heb je nodig?
Pakje deeg voor hartige taart (van Koopmans uit de diepvries)
4 eieren op kamertemperatuur
een bakje champignons
twee middelgrote uien
250 ml slagroom om zelf te kloppen
Zakje geraspte gratinkaas of gewone geraspte kaas
1 paprika
300 gram gerookte spek
peper
zout
Italiaanse kruiden
knoflook
Alle kruiden naar smaak!
Zo ga je te werk
1. Laat het deeg ruim van te voren ontdooien. Zorg ervoor dat je de plakjes uit elkaar haalt, het deeg zet namelijk enorm uit! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
2. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en zorg dat je een rand van ongeveer 3-4 centimeter hoog maakt. Snijd de champignons in plakjes, het ontbijtspek in reepjes en snijd het ui grof. Snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn.
3. Bak de champignons samen met de ui, paprika en knoflook in een koekenpan en kruid ze met peper, en Italiaanse kruiden. Bak ze totdat ze bruin gekleurd en geslonken zijn.
4. Bak de spek totdat het knapperig en een beetje verkleurd is en bak het even met de champignons en de rest mee. Klop in de tussentijd de eieren lichtjes los en roer hier de slagroom doorheen.
5. Bedek de bodem van de hartige taart met de champignons, paprika /spek mengsel, en giet vervolgens het eimengsel over de ingrediƫnten. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met het eimengsel. Strooi vervolgens het zakje geraspte kaas over de taart en zet de taart 30 tot 40 minuten in de oven. Bij mij was het na 30 minuten gaar. Dus even erbij blijven
6. Zorg ervoor dat het eimengsel volledig gestold is voordat je de taart gaat eten!
Smakelijk !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final