De grootte van mensen...


De grootte van mensen...
De maten variëren per mate van betrokkenheid...
Een persoon is enorm voor je, als hij vertelt over wat hij heeft gelezen en geleefd, als hij je met genegenheid en respect behandelt, als hij je in de ogen kijkt en glimlacht.
Ze is klein voor je wanneer ze alleen aan zichzelf denkt, wanneer ze zich onvriendelijk gedraagt, wanneer ze faalt precies op het moment dat ze moet tonen wat het belangrijkste is tussen twee mensen: vriendschap, genegenheid, respect, ijver en zelfs liefde
Een persoon is een reus voor je wanneer hij geïnteresseerd is in je leven, wanneer hij alternatieven zoekt voor zijn groei, wanneer hij met je droomt. En kleingeestig als ze van het onderwerp af komt.
Een mens is groot als hij vergeeft, wanneer hij begrijpt, wanneer hij zichzelf in de schoenen van de ander plaatst, wanneer hij handelt niet volgens wat er van hem verwacht wordt, maar volgens wat hij van zichzelf verwacht.
Een mens is klein als ze zich laten beheersen door modegedrag.
Dezelfde persoon kan zich groot of klein gedragen in een relatie, het kan groeien of afnemen in een paar weken.
Een teleurstelling kan krimpen als een liefde die groot leek.
Een afwezigheid kan de grootte van een liefde vergroten die klein leek.
Het is moeilijk om te hangen met deze elasticiteit: mensen klampen vast en krimpen in je ogen. Ons oordeel wordt niet gemaakt door centimeters en meters, maar door acties en reacties, verwachtingen en frustraties.
Een mens is uniek door een hand uit te steken, en door het onverwacht op te halen, wordt hij er nog één.
Egoïsme verenigt het onbeduidende.
Het is niet de lengte, of het gewicht of de spieren die een mens geweldig maken... Het is je gevoeligheid, geen grootte..
(Martha Medeiros---)

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final