Emotionele genezing

 Nu is het tijd voor diepe emotionele genezing.

De emotionele zee die vlak onder je bewustzijn drijft, is een bron van gevoelens die erkend en uitgedrukt moeten worden.

Het uiten van emoties betekent niet dat je je er dwangmatig aan overgeeft of er drama omheen creëert.

Als er tranen zijn, laat het dan gewoon tranen zijn en laat ze stromen.

Huil of lach zoveel als nodig is.

Ontdek deze gevoelens door ze te delen met iemand die je vertrouwt, of door er tegen betaling over te schrijven in een dagboek speciale aandacht voor de sensaties in uw lichaam.

Deze sensaties zijn aanwijzingen voor de emoties die net onder de oppervlakte van je bewustzijn liggen.

Door ze te praten of op te schrijven, breng je ze naar je bewustzijn, vind je verlichting en creëer je een mogelijkheid om ze los te laten.

Laat dit geen theatrale oefening zijn, waarbij je je uitleeft of jezelf probeert te dwingen iets te voelen wat je niet bent.

Zorg ervoor dat je zo nu en dan een flinke dosis humor toevoegt, vooral als je te maken hebt met donkerdere en engere emoties.

Het is niet nodig om de emotionele en psychologische littekens die zijn overgebleven van ervaringen uit het verleden al te vaak te reinigen, maar nu is het tijd om dat te doen.

Mocht je merken dat je verdwaalt in de draaikolk van traumatische herinneringen, verander dan jouw omgeving door fysiek te bewegen of jezelf op de een of andere manier opzettelijk af te leiden.

Het is niet nodig om jezelf in één keer te genezen van de gevoelens die met deze herinneringen samenhangen; in plaats daarvan verlicht je eenvoudigweg een deel van de druk die onder de oppervlakte op de loer ligt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final