Hoeveel mensen spreken

 Hoeveel mensen spreken er niet van mystieke liefde, terwijl ze leven in de sensualiteit en in de chaos van hun hartstochten!

En anderen beelden zich in dat ze zich wijden aan een spiritueel ideaal, terwijl ze in werkelijkheid alleen hun ijdelheid dienen, hun behoefte om anderen te domineren, enz.
Je zult zeggen: ‘Maar waarom?
Is dat huichelarij?’
Nee, het kan zijn dat ze echt spirituele verlangens koesteren.
Alleen is het niet voldoende te ‘verlangen’ om iets te realiseren.
Wie niet in staat is de structuur en de werking van de menselijke psyche te begrijpen in het algemeen en zijn eigen psyche in het bijzonder, stevent af op de ergste tegenstrijdigheden.

Net zoals in de macrokosmos, het universum, het zwarte hoofd symbolisch wordt voorgesteld als een weerspiegeling in het water van het witte hoofd van God, is in de microkosmos, die de mens voorstelt, de lagere natuur, de omgekeerde weerspiegeling van zijn hogere natuur.
Het wateroppervlak wordt in hem weergegeven door het middenrif, dat symbolisch zijn hogere natuur scheidt van zijn lagere natuur.
En zoals het zwarte hoofd niet kan bestaan zonder het witte hoofd, kunnen ook de hogere natuur en de lagere natuur in de mens niet zonder elkaar bestaan.
Het is aan hem om helder te zijn en te leren hoe hij zijn lagere natuur kan gebruiken, voor de ontplooiing van zijn hogere natuur.



Omraam Mikhaël Aïvanhov

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final