Zoals de ruimte

 Zoals de ruimte, heeft de tijd eveneens vier belangrijke punten die in de loop van het jaar de beide equinoxen en de twee zonnewenden zijn.

Op 21 december vindt de winterzonnewende plaats, waarover de aartsengel Gabriël regeert.
En op 25 december wordt met het feest van Kerstmis een geboorte gevierd, dat wil zeggen, een concretisering, een afdaling in de materie.
De aartsengel Gabriël begeleidt de krachten die het vermogen hebben om de materie te verdichten.
Daarom is hij in de sephirotische Boom de aartsengel van Jesod, het gebied van de Maan.
In tegenstelling tot de Zon, die doet uitzetten, verspreidt en verdeelt, drukt de Maan samen, doet krimpen en verdichten; als zij daarin niet door andere invloeden tegengehouden werd, zou ze elk leven in de planten, de dieren en de mensen verstenen.

De Ingewijden, die thuis zijn in deze wetenschap, proberen deze periode van de winterzonnewende te gebruiken om hun ideeën, hun plannen te concretiseren, want dit is het moment waarop een geboorte op aarde plaatsvindt.
De andere voornaamste feesten stemmen overeen met andere processen: Pasen met een wederopstanding, Sint-Jan met een ontbranding en vuurgloed, Sint-Michaël met een loslaten.
Het feest van Kerstmis staat juist in verband met een incarnatie, en daarom laat de traditie de geboorte van Christus, in de persoon van Jezus, in de winter plaatsvinden.



Omraam Mikhaël Aïvanhov

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final