Stapel legging


 Schildknaap van Bekers staat voor een mooie kans of een gebaar van liefde of verzoening waar je niets voor hoeft te doen. De impuls komt hierbij steeds van de ander, die jouw gevoelens diep aanraakt en waar je dankbaar en tevreden op reageert. Schildknaap van Bekers is het vredesvoorstel wat je aangeboden wordt na een conflict of fase van strijd. Ook staat de kaart voor het medeleven dat je ontvangt in een moeilijke tijd, een liefdevol contact of het verliefd worden. De impulsen die je van de ander ontvangt zijn over het algemeen goed en eerlijk.

Zwaarden Tien geeft het einde en afscheid aan of het grote loslaten. Met Zwaarden Tien wordt het willekeurige, soms gewelddadige en daardoor ook voortijdige einde bedoeld. Het aantal zwaarden laat de samengebalde kracht van het verstand zien, dat er met geweld een einde aan maakt. Vaak gaat het geforceerde einde gepaard met een zware levenservaring maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan zijn dat er niet alleen een einde komt aan belangrijke ervaringen maar ook aan vervelende situaties of slechte gewoonten die je leven negatief beïnvloeden. Zwaarden Tien gaat altijd om een pijnlijk afscheid dat je beleeft met een bezwaard gevoel of met opluchting.
Koning van Pentakels staat voor realiteitszin, zekerheid, tastbaarheid en het streven naar bezit. Deze kaart geeft aan dat je een instelling hebt van “geen woorden, maar daden”. Koning van Pentakels houdt van standvastigheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid (of het vertrouwde). De kaart laat zien dat je doelgericht bent, een goed gevoel hebt voor zaken of gelegenheden die haalbaar zijn en dat je deze ook goed kunt afsluiten. Koning van Pentakels weet dat waardevolle en solide zaken tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Je hebt geduld en forceert niets. De kaart kan ook aangeven dat je in het leven van zinnelijk genot houdt en manieren zoekt om hier bevrediging in te vinden.
Deze kaarten geven aan dat er schoonheid ligt in het ontvangen… ze geven aan dat evenwicht belangrijk is en dat deze soms ver te zoeken is… je hebt mooie kansen, pak deze ook al gaan deze soms gepaard met pijn en verlies… en soms zorgt dit afscheid juist dat er geen pijn en verlies meer is… Juist de zekerheid waar je naar streeft… wees niet bang te ontvangen, want je bezit de schoonheid in jezelf die het waard is gevoed te worden ook door anderen…

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final