Bomen Boodschap


Om echt verantwoordelijkheid over je leven te nemen, is het essentieel om een liefdevolle ouder aan het roer van je binnenste te zetten.
Een significant onderdeel van het werk dat voor je ligt, bestaat uit het ontwikkelen van deze liefdevolle ouder.
Want hoe maken we contact met iets wat niet bestaat?
We erkennen dat het idee dat we geen liefhebbende innerlijke ouder zouden hebben eigenlijk niet waar is.
Het is je weerstand die je probeert wijs te maken dat er geen innerlijke liefdevolle ouder bestaat, en dat je daarom dus niet zelf de verantwoordelijkheid kunt nemen over je eigen leven.
Maar iedereen heeft dit in zich.
Elke keer als je een vriend in nood bijstaat, maak je contact met je eigen meevoelende vriend vanbinnen.
Telkens als je je kinderen op een liefdevolle manier ruimte biedt voor hun gevoelens, komt je liefdevolle ouder aan de oppervlakte.
Wanneer je contact maakt met de wijsheid die vanbinnen zit, die plek die dieper gaat dan gedachten en gevoelens, leg je contact met je wijze zelf.
Elke keer dat je met liefde en aandacht zorg draagt voor je lichaam, hart, geest of ziel, handel je vanuit deze liefdevolle ouder.
Elke keer dat je zorgt voor een huisdier ben je die liefdevolle verzorger.
Het vaste, invoelende, nieuwsgierige deel van jou dat liefdevol zorg draagt in alle vier jouw werelden: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Dat onderdeel van jou dat toegang heeft tot wijsheid die tegenwicht biedt aan valse overtuigingen, het deel dat emotionele pijn kan ervaren zonder erdoor overweldigd te raken en effectief kan omgaan met weerstand, zodat je elke dag ruimte en tijd kunt maken om je oefeningen te doen en aan jezelf te werken.
Wie voor het eerst probeert om de negatieve manier te veranderen waarop men zichzelf aanspreekt, realiseert zich al snel dat je het nooit in je hoofd zou halen om een vriend of vriendin op zo’n manier aan te spreken.
Dat is een uitstekend uitgangspunt.
Stel je de volgende keer dat je je verdrietig of gespannen voelt eens voor wat je zou zeggen tegen een vriend die of een kind dat zich zo zou voelen.
Misschien denk je dat je nooit in staat zult zijn om zulke dingen tegen een vriend te zeggen, dat je geen wijsheid bezit en soms gewoon niet weet wat je moet zeggen.
Begin gewoon bij het begin: invoelend en nieuwsgierig op jezelf reageren is voldoende.
Herinner je je nog dat het echte werk al begint zodra je de mindset van schaamte en oordelen inruilt voor die van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid?
Dus het maakt niet uit als de juiste woorden je ontbreken.
Het maakt uit dat je alert bent op je neiging over jezelf te willen oordelen of te vallen voor het schaamteverhaal.
Wat uitmaakt, is dat je alle ruimte maakt voor nieuwsgierigheid en een vriendelijke blik.
Opmerking: ik gebruik de termen ‘wijze zelf ’, ‘innerlijke ouder’ en ‘meevoelende vriend’ door elkaar en raad je aan de term te kiezen die het best bij je past. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final