Secret City (TV Series 2016–2019)


In Canberra lijkt alles goed te gaan. Het is echter niets meer en niets minder dan een pure façade. Te midden van de toenemende spanning tussen China en Amerika, onthult senior politiek journalist Harriet Dunkley een geheim. Door Canberra te onthullen als een stad die draaiende wordt gehouden door grootschalige samenzweringen, komen onschuldige levens in gevaar; waaronder haar eigen. Dunkley is echter één van de taaiste journalisten van Australië en laat zich niet zomaar aan de kant schuiven.

Gebaseerd op de romans The Marmalade Files en The Mandarin Code van de Australische politieke journalisten Steve Lewis en Chris Uhlmann .

Een serie gebaseerd op corruptie, doofpotaffaires in de politiek. Hoewel sommige scènes een beetje onwerkelijk waren, is de serie over het algemeen de moeite waard om te kijken. Hoewel er een paar slechte recensies waren, is het niet zo slecht als de meeste van deze recensies aangaven. Goed acteerwerk, goede chemie en het mysterie voor de kijker is goed verborgen. Ik baseer dit op mijn vermogen om de slechterik altijd heel snel te identificeren, maar in het eerste seizoen duurde het even om te identificeren. Het tweede seizoen was een beetje verwarrend omdat de personages vaag werden geïntroduceerd en het aan de kijker is om het uit te zoeken.ecret City is een genuanceerde, ingetogen en nooit clichématige mix van politieke intriges en persoonlijke demonen met een bevredigend Australisch tintje. Het vermijdt de overdreven melodramatische snoepjes die zo gemakkelijk door de keel van kijkers gepropt zouden zijn in een poging om ze verzadigd te houden, in plaats van een langzamere, meer verleidelijke maaltijd die laag op laag is opgebouwd en de kijker aan het einde oh zo veel meer tevreden achterlaat.

Het is niet alleen de politieke intrige die je aan de haak houdt, verfrissend up-to-date en relevant, en weerspiegelt de huidige positie waarin Australië zich bevindt, historisch verbonden met de VS terwijl het naar China kijkt om handel en economische activiteit te stimuleren. Maar de volledig veelzijdige aard van de personages. Hun motivaties zijn begrijpelijk en sympathiek en vaak zijn het hun minder aantrekkelijke eigenschappen die hen aanzetten tot traditionele acties van de hoofdpersoon.

De weergave van inlichtingenvergaring en cyberbeveiliging is perfect, Secret City benadrukt zelfs het vermogen van agentschappen om mobiele telefoons te gebruiken als afluister- en volgapparaten, zelfs als ze uit zijn, een idee dat nog niet is doorgedrongen tot het publieke bewustzijn, ondanks het overweldigende bewijs dat dit in onze eigen wereld gebeurt. Maar hierin schuilt de kracht van Secret City, het is geen fictie, het is echt. Het meeste van wat het weergeeft, wijkt niet ver af van wat er zich hier en nu in de onderbuik van Canberra afspeelt. Tegen deze achtergrond van de realiteit zet het een boeiend en doordacht verhaal op met een reeks verontrustend empathische personages.

Over het algemeen de moeite waard om te kijken als je van thrillers/mysteries houdt die enigszins realistisch zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final