Kristallen


Kristallen werden in oude beschavingen gebruikt omwille van hun genezende en metafysische eigenschappen. Er is archeologisch bewijs dat prehistorische mensen kristallen gebruikten in hun metafysische geloofssystemen.
Bij het gebruik van kristallen voor metafysische of helende/spirituele doeleinden is het de structuur van de atomen in combinatie met de chemische samenstelling van het kristal die geacht wordt elektromagnetische energie uit te stralen.
Het is deze energie die het kristal haar ‘helende’ kracht geeft. Het kan zowel geestelijke als lichamelijke genezing zijn via geestelijke genezing.
De kristallen die kunnen worden omschreven als ‘helende stenen’ komen van onze ‘Moeder Aarde’, die in veel geloofssystemen een bron van spiritualiteit is. Kristallen worden voornamelijk uit het ‘magma of de kern van de aarde’ gecreëerd.
De kristallen die je koopt voor je eigen genezing of spirituele doeleinden hebben een geologisch proces van verhitting, afkoeling en verplaatsing ondergaan om te worden wat we kennen als kristallen. Het echte energieveld van een kristal wordt beïnvloed door haar geologische vorm, kleur en subtiele trilling. Elk kristal bestaat uit een kleine kristallijne structuur die door de constante beweging van zijn atomen energie, frequentie of trillingen afgeeft.
De densiteit van het kristal, evenals de straling van licht door het kristal en zijn kleur, speelt ook een rol in zijn spirituele en helende eigenschappen.
Sinds mensheugenis hebben de mens en de kristallen een symbiotische verbinding. Er is bewijs dat deze connectie al bestaat sinds de 4e eeuw voor Christus. Oude beschavingen zoals de Chinezen, Egyptenaren, Sumeriërs, Grieken en Romeinen hebben samen met Sjamanen en medicijnmannen edelstenen gebruikt om op veel verschillende manieren te genezen - met poeders of elixers die werden gedragen, getransporteerd of op het lichaam werden geplaatst tijdens ceremonies en riten.
Deze eeuwenoude kennis is door de jaren heen doorgegeven tot op de dag van vandaag en wordt nog versterkt door de toenemende belangstelling voor gezondheid en holistische geneeskunde. Het gebruik van edelstenen wint weer terrein in het moderne leven.
Kristallen worden in drie basisvormen gebruikt voor metafysische doeleinden.
Deze vormen zijn: ruw, gepolijst of in de vorm van voorwerpen zoals sieraden.
Ruwe edelstenen bevinden zich in hun natuurlijke vorm. Ze worden afgebroken of exploderen uit de bestaande rotsstructuur. Omdat ‘ruw’ betekent dat ze in hun natuurlijke staat zijn achtergelaten, geeft hun onregelmatige oppervlak een ruw gevoel en uitstraling. Het is dit onbehandelde oppervlak, dat er ‘ruw’ uitziet, dat de grootste genezingskracht bevat.
Deze kristallen worden op het lichaam geplaatst of in de hand gehouden als een werktuig en gebruikt voor meditatie voor het genezen van mensen.
Gepolijste kristallen worden door water en zand gladgemaakt. Ze worden gebruikt voor de tastzin of in juwelen. Hun gladde oppervlak kan tijdens de genezing worden geaaid of aangeraakt, maar kan ook op de persoon zelf of in een broekzak worden gedragen.
Alles op de planeet, van subatomaire deeltjes tot fysieke lichamen en de grootste vibrerende lichamen, bevat een of andere vorm van dynamische energie.
Alle kristallen bezitten kleine kristallen die vibreren en energie uitstralen.
Dit is te wijten aan de atomen die constant in beweging zijn en die vibreren, waardoor er een energiefrequentie ontstaat. Kristallen worden op dezelfde manier beïnvloed als mensen worden beïnvloed door hun omgeving en wat ze daarbinnen doen.
En net zoals wij beïnvloed worden door wat we eten, of door de kleuren van de kleren die we dragen, worden de trillingen van de kristallen beïnvloed wanneer we ze aanraken of gebruiken.
Ze absorberen en geven energie af bij contact. Op dezelfde manier is de hoeveelheid licht, zowel geabsorbeerd als gereflecteerd door een kristal, ook belangrijk in haar metafysische en helende eigenschappen.
De kleur en de eigenschappen van het kristal resoneren met het energetische systeem van het menselijk lichaam, waardoor een effect ontstaat dat gebaseerd is op de unieke helende eigenschap van het kristal in kwestie.
Bij correct gebruik kunnen kristallen een persoon en de omgeving in harmonie brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final