Autosloperij van Kleijngeld


 Ca. 1980: Autosloperij van Kleijngeld, Kastanjelaan


Aan de Kastanjelaan in de wijk St. Anna lag autosloperij van Kleijngeld. De gemeente had dit, voor de woonomgeving zeer hinderlijke bedrijf, aangekocht en verplaatst naar een kavel aan de Hogelandseweg. Een en ander met een financiële bijdrage uit de subsidieregeling.Ook had de gemeente een akkoord bereikt over een perceel grond gelegen naast dat van Kleijngeld.
De eigenaren "Handelskwekerij De Kluijs B.V." wilden namelijk in verband met een noodzakelijke herstructurering van hun bedrijf een deel van hun terrein met de daarop staande bloemenkassen, ter grootte van 92,17 are, afstoten.
Door deze grondverwervingen aangevuld met nog enkele aangrenzende kleine percelen, werd het mogelijk de woonfunctie van deze buurt door nieuwbouw aanzienlijk te verbeteren. Dit was geheel in overeenstemming met de voorstellen uit het concept gemeentelijk structuurplan.
Op het terrein lagen echter volgens het vigerende bestemmingsplan "Zuid II 1972" diverse bestemmingen, zoals lage bedrijfsgebouwen, verkeersdoeleinden (autoboxen), agrarische doeleinden (kwekerijen) en actieve recreatie (speelplaatsen, -velden en -tuinen). Woningbouw was uitgesloten, dat werd pas mogelijk na een planwijziging.

Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final