DE EENZAAMHEID VAN DE ZIEL EN HAAR WANDELPAD

 DE EENZAAMHEID VAN DE ZIEL EN HAAR WANDELPAD...

Eenzaamheid is een complexe ervaring die de ziel diep raakt. Intern manifesteert het zich als een leegte en een disconnectie met zichzelf, terwijl het extern wordt ervaren als isolatie en een gebrek aan betekenisvolle relaties.

In beide gevallen lijdt de ziel, omdat ze ziet dat de mens geen interne reacties op dit onbehagen wil zien. De ziel zoekt echter naar een manier om betekenis, doel en her verbinding te vinden, zowel met zichzelf als met de wereld om haar heen.

Doet eenzaamheid pijn? Soms wel, en soms niet... Alles hangt af van de mens die de ziel kleedt. De ziel, in haar oneindige goedheid, nodigt je uit om dat gevoel van pijn te transformeren en om te zetten in ontspanning. Maar de ziel is slechts een waarnemer van wat de mens doet op dit pad van het zogenaamde zwervende leven.

De stille ziel observeert, stuurt hem prikkels, schreeuwt zachtjes zodat al zijn zintuigen samenwerken... Maar de mens lijkt het op een negatieve manier te veroordelen en te leven, zelden positief... Wat moet je dan doen? Laat de mens in zijn vrije wil kiezen en wijsheid leren in het aangezicht van de emotie die eenzaamheid wordt genoemd.

Viviana Consález De Marco

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final