Engelen Boodschap


Er is een prachtige Goddelijke kern in ieder mens.

Door ernaar te zoeken, leer je veel over jezelf. Doordat veel mensen in meer of mindere mate van die kern zijn afgedwaald, is er veel onduidelijk geworden.
Soms zal het nodig zijn om lang en diep te graven. Eén ding is echter zeker, de kern is er zeker. Dus als je voor de spiegel staat en naar jezelf kijkt, stel jezelf dan al die vragen over de mate van je beslissingsvermogen.
Het grappige is dat je voordat je dat doet al een keuze moet maken of je in de spiegel wilt kijken. In feite draait het leven allemaal om keuzes.
Misschien zul je zeggen dat keuzes maken niet zo erg voor je is. Dat zou fijn zijn.
Laten we meteen naar de volgende gaan.
Er zijn gradaties in het maken van keuzes. Heb ik koffie of thee? Ga ik vroeg of laat naar bed? Draag ik een rode of een groene trui? Dergelijke kleine keuzes worden over het algemeen ongemerkt gemaakt.
Wij vinden het niet zo erg. Hoe zit het met grotere keuzes?
Hiermee bedoel ik keuzes die nogal wat gevolgen hebben. Word je bewust van hoe je dat ervaart. Durf jij het aan of ben je er bang voor? Durf jij de consequenties en daarmee je eigen verantwoordelijkheid op je te nemen?
Daar zit vaak de angel. Het vereist opnieuw een volwassen kijk op je leven. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om belangrijke beslissingen te nemen.
Het kan zelfs leiden tot het verlies van dierbaren en daar moet je zelf mee leren omgaan. Toch zijn het juist die ervaringen die vaak nieuwe betere perspectieven openen en opruimen hoort bij het leven.
Alleen zo kun je blijven groeien als persoonlijkheid. Groeien in bewustzijn, steeds beter weten wat goed voor je is en wat bij je past.
Jezelf steeds bewuster leren kennen is jouw levenspad. Dat is het spel van het leven, waaraan je dan meedoet. Het spreekt voor zich dat het maken van keuzes het beste vanuit een liefdevol perspectief kan worden gemaakt.
Geleid door liefde, zal je niemand opzettelijk schade berokkenen bij je keuzes. Dat laatste is allerminst de bedoeling.
Bij elke keuze kun je je drijfveren met een liefdevol hart duidelijk maken aan je omgeving of aan wie dan ook.
Goede communicatie is erg belangrijk. Informeer iedereen die betrokken is bij jouw keuze duidelijk, maar op een zo prettig mogelijke manier.
Leg duidelijk en open uit waardoor je tot die keuze bent gekomen, zodat de ander het kan begrijpen en accepteren.
Als je dat goed doet, is elke keuze die je maakt verantwoord. In principe ben jij alleen verantwoordelijk voor jezelf en is de ander verantwoordelijk voor zichzelf.
Probeer alle oplossingen zoveel mogelijk je uiteindelijke doel te laten dienen zonder anderen te schaden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final