Planetaire anatomie

Zon
✓Hart, wervelkolom, algemene vitaliteit
De heerser van het systeem is de zon, de gever van leven. Haar invloed is vitaliserend, heet, droog en constructief. Het regelt het hart, de vitaliteit, het bloed en de hersenen. Het rechteroog bij een man en het linkeroog bij een vrouw. Zon veroorzaakt lichamelijke aandoeningen en aandoeningen die voortkomen uit kou. Werkt voornamelijk via de voorkwab van de hypofyse, om de bloedsomloop door het hart en de slagaders te beïnvloeden; de traankanalen; het ruggenmerg.
Maan
✓Maag, spijsverteringsstelsel, vrouwelijke organen, lymfestelsel
Heerser over de natuurlijke functie van het lichaam. Het is koud, vochtig en assimilerend en regelt de borst-, maag-, vloeistof- en lymfatische systemen. Linkeroog bij een man en rechteroog bij een vrouw. Maan duidt op functionele stoornissen en onregelmatigheden van de furor. De substantie van het lichaam, onderscheiden van de vitaliteit die er doorheen stroomt; het spijsverteringskanaal; de vruchtbare vrouwelijke organen en functies; de lymfe; het sympathische zenuwstelsel; het cerebellum, de onderste ganglia.
Kwik
✓Hersenen, centraal zenuwstelsel, schildklier, vijf zintuigen, handen
Heerser over de hersenen en de geest, zijn aard is veranderlijk en variabel. Het zenuwstelsel, longen, tong, spraak, handen, armen en mond zijn hiervan onder invloed. Kwik beïnvloedt zenuw- en mentale stoornissen. De schildklier; de hersenen en het cerebro-spinale zenuwstelsel; het gezichtsvermogen; de tong en de spraakorganen; de handen als instrumenten van intelligentie.
Venus
✓Keel, nieren, thymus, tastzin, eierstokken
Warm en vochtig van aard en reguleert de keel, kin, teint, wangen, navel en de interne delen van de voortplantingsorganen. Venus veroorzaakt klachten veroorzaakt door excessen en genoegens. De thymusklier, de tastzin; de keel, de nieren en tot op zekere hoogte het generatieve systeem. Er wordt gezegd dat de invloed ervan werkt via de zonnevlecht, op de functies van spijsvertering en voeding. Het heeft een indirecte invloed op gelaatstrekken, teint, haar – aangezien die schoonheid uitdrukken.
Mars
✓Spieren, hoofd, bijnieren, reuk- en smaakzintuigen
Is heet, droog en ontstekingsremmend. Het regelt het voorhoofd, de gal, de neus, de gal en het spierstelsel. Mars veroorzaakt ontstekingsziekten en ongelukken. De cortex, of corticale gedeelte van de bijnier; het hoofd, extern; de smaakzin; de borsten en de moederlijke functies, en gedeeltelijk de voortplantingsorganen; de motorische zenuwen; de uitscheidingsorganen; de rode bloedlichaampjes.
Jupiter
✓Lever, dijen, voeten, groei, hypofyse
Warm en vochtig van aard, maar mild. Regelt het bloed, zaad, lever, arterieel systeem, borstvlies, rechteroor en het absorptiesysteem. Jupiter beschikt over bloedaandoeningen en ziekten als gevolg van excessen. De achterste hypofyse; voeten, dijen, lever, darmen, bloedplasma, spieren, groei; ook controle over schouders en armen, in bewegingen die voor effectiviteit afhankelijk zijn van een goede timing.
Saturnus
✓Huid, haar, tanden, botten, de afweer van het lichaam, milt
Koud, droog, samentrekkend en belemmerend. Regels over de gewrichten, botten, milt, tanden, knieën. Saturnus duidt op chronische klachten door hoesten, verkoudheid en zenuwzwakte. Het medullaire deel van de bijnier; de huid en het geheime systeem; tanden; botten, gewrichten en pezen, vooral de knie en de kuit van het been; De milt; de organen en het gehoor.
Uranus
✓Bijschildklier, neurale activiteit, aura
De bijschildklier; de hersenen en het zenuwstelsel; de elektrische en magnetische emanaties.
Neptunus
✓Pineal klier, psychische genezing
De pijnappelklier, de organen van buitenzintuiglijke waarneming; intuïtieve en psychische ontvankelijkheid.
Pluto
✓Alvleesklier, Metabolisme, Eliminatie
De alvleesklier en de spijsverteringsklieren; de enzymen die katalytische en hydrolitische transformaties bewerkstelligen die essentieel zijn voor een goed metabolisme.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final