In het grote wandtapijt

 In het grote wandtapijt van het bestaan leggen twee intrigerende concepten ons collectieve bewustzijn vast:

Vrije wil en reïncarnatie.

Vrije wil is ons aangeboren vermogen om keuzes te maken onafhankelijk van natuurlijke, goddelijke of sociale beperkingen. Het is de krachtige verfkwast die we gebruiken om het canvas van ons leven te kleuren.

Reïncarnatie daarentegen is het filosofische of religieuze concept dat de ziel na biologische dood een nieuw leven begint in een nieuw lichaam. Het is het idee van een eeuwige ziel op een cyclische reis.

Deze twee concepten verweven prachtig. Als reïncarnatie de kosmische cyclus is, is vrije wil de unieke energie die ons voortstuwt op onze reis en onze ervaringen door levens heen vorm geeft.

Met vrije wil leggen we ons pad in kaart, kiezen we onze lessen en navigeren we onze spirituele reis.

Onze keuzes, acties en bedoelingen hebben gevolgen die door de tijd rimpelen en mogelijk onze toekomstige incarnaties beïnvloeden.

Reïncarnatie biedt ons een arena van grenzeloze kansen om te leren, te evolueren en de wijsheid van onze ziel te verbeteren. Onze vrije wil is het kompas dat ons leidt in deze dynamische dans tussen karma en dharma, lot en lot.

Uiteindelijk is het samenspel van vrije wil en reïncarnatie een kosmisch ballet, waar onze keuzes in de eeuwigheid weerklinken en onze zielen reizen naar verlichting.

- antieke

LIGHT & LOVE & LIFE

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final