Supernatural seizoen 4


Dean wordt wakker in een kist onder de grond. Hij weet zich uit te graven en gaat direct naar Bobby toe voor antwoorden. Na een emotionele hereniging met zowel Bobby als later met Sam, weten de drie mannen dat ze nu uit moeten zoeken hoe en door wie Dean vrijgelaten is uit de Hel. Hij ontdekt een handafdruk gebrand op z'n schouder en is bang voor wat er gaat komen. Dean ontmoet dan een man genaamd Castiel, die beweert een Engel te zijn. Hij projecteert z'n vleugels om het te bewijzen, en vertelt Dean dat hij de gene is die hem uit de Hel heeft gehaald in opdracht van God, omdat ze zijn hulp nodig hebben.

Dean, Sam en Bobby gaan op onderzoek uit, en hoewel ze zich zo goed mogelijk bezig proberen te houden met de Engelen, hebben ze ook hun handen vol aan andere demonen en bovennatuurlijke wezens, die allemaal onheil voelen naderen. Steeds meer ontdekken de mannen tekens dat er iets verschrikkelijks aan zit te komen. Castiel onthult dan dat hij en z'n broers voor het eerst in 2000 jaar terug naar de Aarde zijn gekomen voor maar één reden; het stoppen van de Apocalyps. Er bestaan 600 magische zegels, en als er 66 zegels verbroken worden, zal Lucifer kunnen ontsnappen en de Aarde domineren. Castiel heeft de hulp van de broers nodig om dit tegen te gaan. Dean heeft zo z'n eigen problemen met Sam, die steeds meer op z'n duistere kracht lijkt te leunen en niet inziet wat er mis mee is. Sam vertrouwt Ruby steeds meer en steunt steeds minder op Dean, waardoor er zich langzaam een kloof tussen de broers ontstaat.

Ze ontmoeten ondertussen ook andere Engelen, zoals Anna, Uriel en Zacharias, die elk een andere manier hebben om de broers zo ver te krijgen om mee te vechten in de grote strijd. Dean voelt zich schuldig wanneer Castiel onthult dat hij de eerste zegel heeft verbroken door toe te geven aan de marteling die in Hel plaatsvond (het verspillen van menselijk bloed in hel door een rechtvaardig man). Er ontstaan problemen wanneer Castiel wordt 'hervormd', nadat hij toegeeft menselijke emoties te ervaren, wat niet is toegestaan, en Sam en Dean na een ruzie hun wegen splitsen, en Dean wordt opgesloten door Zacharias, terwijl Sam met Ruby op zoek gaat naar Lillith, die de laatste ongebroken zegel in handen heeft. Dean smeekt Castiel om hem te helpen ontsnappen nadat Zacharias onthult dat hij geen plannen heeft om de apocalyps te stoppen, en Castiel geeft uiteindelijk toe, en helpt Dean. Castiel vertrekt naar het huis van een profeet die alle gebeurtenissen kan voorzien, en Castiel wordt als laatste gezien wanneer er "Arch Angels" het huis omringen, klaar om aan te vallen. Dean zoekt ondertussen wanhopig naar z'n broer, en heeft cruciale informatie. Hij is echter te laat wanneer hij Sam vindt, die net Lillith heeft vermoord. Ruby onthult aan Sam dat Lillith de laatste zegel was, en dat ze hier al die tijd naartoe heeft gewerkt. Dean en Sam vermoorden Ruby, en kijken vervolgens in horror toe hoe de poort naar Lucifers verblijfplaats zich opent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final