Dag boodschap


De boog kan niet altijd gespannen staan. In al je gedrevenheid vergeet je stil te staan bij wat je werkelijk beweegt. Ben je je er van bewust hoe je dagindeling er uitziet? Misschien ren je aan het leven voorbij. Het kan je helpen wat meer routine en structuur aan te brengen. Denk aan kleine veranderingen, die meer rust en overzicht geven. Het is van belang om te ervaren wat gevoelens op dit moment met je doen. Alle negatieve kernovertuigingen die je met je meedraagt, zetten je regelmatig op één been. In je vroege jeugd heb je aangeleerd, dat je niet de moeite waard zou zijn. Triggers zijn slechts onveilige kruispunten in je hoofd. Het zet iets in je aan. Het zijn de alarmbellen, die je overlevingsmechanisme aanzetten. Loop niet weg voor het gevoel dat erbij hoort. Wat gebeurt er op het moment als die negatieve gedachten beslag van je nemen? Mag je van Jezelf voelen wat je voelt?

Afweermechanismen wakkeren elkaar aan. In het contact met de ander merk je op hoe je soms recht tegenover elkaar kunt staan. Er is geen constructieve communicatie mogelijk op dat moment. Weet, dat het geen kwestie is van schuld. Als je angstig bent, handel je vanuit de behoefte om te overleven. Je bent losgekoppeld van je gevoel. Niet alleen jij, maar ook de ander. Het is oude pijn, die zich presenteert in een nieuw jasje. Het maakt, dat je wilt vluchten om niet te hoeven voelen. Het gaat er juist om, dat alles gevoeld mag worden. Alle bewegingen die je nu maakt, staan in relatie tot Jezelf. Niemand anders dan jij is verantwoordelijk voor dat wat je in het leven wilt manifesteren. Je gedachten zijn maar een klein deel van wie je werkelijk bent. Besef je dat je onderbewuste zoveel groter is, dan wat het mensenoog kan opmerken. Er ligt nog zoveel moois in je geborgen.

Je kunt steeds meer de waardevolle aspecten van je proces belichten. Dat niet alleen ten opzichte van Jezelf, maar ook van de ander. Er vindt een Innerlijke verschuiving plaats. Je bent toe aan de Weg van Vergeving. Alle tegenstrijdige gevoelens maken je zo vermoeid. Misschien zelfs verdrietig. Filter je gedachten eens. Schrijf op welke mislukkingen je Jezelf allemaal toedicht. Wat voor kritiek en beschuldigingen je Jezelf oplegt. Oplossingen bedenken voor datgene wat achter je ligt, zal je niets opleveren. Al die gedachten verstoren je gevoelsleven in het NU. Je kracht ligt niet in het verklaren of analyseren van alle problemen die zijn gepasseerd. Lief Kind, je Kracht ligt in het voelen van wie je diep van binnen bent vandaag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final