Engelen Boodschap


In de ontmoeting met de ander lukt het je om bij je standpunt te blijven zonder in een discussie te verzanden. Je laat je niet meer verleiden tot destructieve mechanismen. Zo houd je wat je voor ogen hebt binnen je bereik. Reageren vanuit je kindpijn brengt je niets dan wederzijdse frustraties. Je merkt haarfijn op wat het opwekt bij de ander. Je vlucht niet meer weg voor de weerstand. Blijf bij je volwassen Zelf in lastige gesprekken. Stuur wanneer het nodig is je koers bij. Je hebt je jarenlang laten overrompelen. Dat is nu verleden tijd. De afstand die is ontstaan, heeft je een duidelijker beeld gegeven wat werkt voor jou. Waar jij goed bij gedijt. Dat is het uitgangspunt bij alles wat je onderneemt.

Je zult merken dat de ander het mechanisme van slachtofferschap inzet op moment, dat jij in je Kracht gaat staan. Dat gedrag beantwoord je niet langer. Je weet nu wanneer het beter is om terug te houden. Daarnaast weet je exact wanneer het nodig is om gas bij te geven. Om resoluut je standpunt duidelijk te maken. Het is als de grens tussen landen. Ieder land spreekt zijn eigen taal, heeft zijn eigen cultuur en gebruiken. Daarnaast heeft ieder land zijn eigen authoriteit. Het is de kunst om in vrede naast elkaar te leven. Met respect voor elkaars manier van leven. Met behoud van je eigen ruimte, normen en waarden.

Je staat niet meer in dienst van de ander. Je bent niet meer het onmondige kind. Zo nu en dan speelt de weerstand bij de ander op je Verandering nog parten. Je laat het nu niet meer escaleren. Benoem keer op keer duidelijk wat je wensen en doelen zijn. Het staat los van wat de ander van je verwacht of voor ogen heeft. Daar hoef je niet meer aan te beantwoorden. Het evenwicht herstelt zich op een natuurlijke manier wanneer jij je ruimte inneemt. Bewaak je grenzen en spreek uit wat je op je zachte Hart hebt. Lief Kind, wat Krachtig dat je Jezelf niet langer in je emoties verliest. Sla je vleugels maar uit. Je bent sterker dan ooit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final