Barbara Cartland - Hongerig naar liefde


 Zoals de titel al doet vermoeden is 'Hungry for Love' een romantische roman van Barbara Cartland die zich richt op eten. Het is niet iets dat je van Barbara Cartland verwacht.

Het verhaal volgt Araminta (een vreemde maar schattige naam), een arm meisje dat geweldig is. Nadat haar ouders sterven, wordt ze gedwongen om te koken om de kost te verdienen omdat ze geen andere vaardigheden heeft. Haar invloedrijke oom helpt haar hierbij door een weddenschap van veel geld op haar te plaatsen. Ze wordt ingehuurd door een markies die bereid is om veel geld te betalen om haar in te huren. Ze verbaast iedereen, inclusief de koninklijke familie, met haar heerlijke en exotische eten. Ze krijgt de markies echter niet te zien tijdens hun eerste ontmoeting. Iemand die het feest bijwoont, neemt haar mee naar een restaurant en probeert misbruik te maken van de redding van de markies. Ze worden uiteindelijk verliefd en streven naar een van Barbara Cartlands specialiteiten: een happy end.

De 'gourmet'-wending in de roman maakte het interessant. De romantische ontwikkeling verliep traag maar bevredigend. De naam van de hoofdpersoon is ongebruikelijk. De namen van veel exotische gerechten worden genoemd in de roman, waardoor je soms het water in de mond loopt.
Het verhaal heeft een complex plot voor een roman van die lengte. De romantiek was geweldig, zoals verwacht van Barbara Cartland.

De cover was goed met een mooi kleurenschema en een toepasselijke titel.

Over het geheel genomen een bovengemiddeld-gemiddeld boek van Barbara Cartland, wat een goede manier is om de tijd te doden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final