The 100 seizoen 5


Het is zes jaar later, de aarde is opnieuw verwoest. Er is één enkele vallei over waar leven mogelijk is, Eden genaamd. Clarke heeft na zes jaar nog geen contact kunnen maken met de Ark en ook de bunker kan ze niet bereiken, doordat deze met brokstukken is bedolven. Op een dag is ze samen met Madi, een nachtbloedmeisje dat ze heeft gevonden tijdens haar tijd op de aarde, getuige van de landing van de Gagarin, een schip van de "Eligius Corporation". Het schip zit vol met gevangenen die komen kijken of de planeet opnieuw bewoonbaar is, nadat ze die vóór de eerste nucleaire ramp hadden verlaten. Al snel ontdekken ze Clarke en nemen ze haar gevangen. Op die manier verwerven ze de macht over de vruchtbare vallei. Niet veel later landt ook de groep uit de Ark terug op de aarde. Bellamy overtuigt Charmaine Diyoza, de leider van de Eligius Corporation, ervan om Clarke vrij te laten en de bunker met behulp van mijnwerkers te openen. Diyoza heeft baat bij de reddingsactie, omdat haar volk een dokter nodig heeft. Als voorwaarde stelt ze de overgave van "Wonkru", zoals de mensen in de bunker zichzelf intussen noemen.

In de bunker heeft Octavia als "Blodreina" met harde hand geregeerd, waardoor amper 800 mensen zijn overgebleven. Octavia is er dan ook niet blij mee dat de Eligius Corporation de macht over wil nemen en weigert zichzelf over te geven. Er ontstaat een oorlog, omdat Wonkru vanwege de onvruchtbare grond niet in de omgeving van de bunker kan blijven. Het komt tot een bloedige confrontatie vlak voor de vallei. Paxton McCreary, die intussen hardhandig de leiding over de Eligius Corporation heeft overgenomen, probeert met het schip raketten af te vuren op het front van Wonkru. Wanneer dit door omstandigheden echter niet lukt, vuurt hij een uiterst krachtige raket vanuit het moederschip Eligius IV af op de vallei. Vlak daarna wordt hij door Clarke vermoord. De raket is echter onderweg en dreigt de aarde voorgoed te verwoesten.

Intussen heeft Wonkru onder leiding van Madi, die vanwege haar nachtbloed vrijwillig de nieuwe commandant is geworden, de controle over de vallei in handen gekregen. Net op dat moment krijgen ze van Raven echter te horen dat ze zo snel mogelijk aan boord van het schip moeten gaan om zo de raketinslag te vermijden. Iedereen weet tijdig het schip te bereiken, waarna ze vlak vóór de inslag opstijgen. Eens in de ruimte moet Madi als commandant beslissen over het lot van de mensheid. Ze besluit dat cryoslaap de beste optie is, aangezien de vallei na 10 jaar weer bewoonbaar zou moeten zijn.

Wanneer Clarke en Bellamy wakker worden, wordt door een onbekende persoon genaamd Jordan vertelt dat ze 125 jaar hebben geslapen. Jordan blijkt de zoon van Harper en Monty, die niet in cryoslaap waren gegaan en intussen zijn overleden, te zijn. Monty heeft de codes van het mysterieuze Eligius III-project gekraakt en de Eligius IV richting een bewoonbare planeet met twee zonnen gestuurd. Wanneer Clarke en Bellamy wakker worden, zijn ze daar uiteindelijk aangekomen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final