Artemisia I van Carië


Je herinnert je misschien Artemisia of Caria uit de film 300: Rise of an Empire. Als je er geen 300 hebt gezien, bestaat de plot uit 300 mannen in de oude Griekse stadstaat Sparta die hun keiharde borstspieren op elkaar richten en slechte militaire beslissingen nemen. De vijand is deze keer Artemisia.
Je kunt meteen zien dat ze een slechterik is, omdat ze veel eyeliner draagt ​​en donkerder haar heeft dan de Spartaanse vrouwen😜, en je kunt zien dat het de bedoeling is dat ze wordt gerespecteerd als'one of the boys' en een soldaat op zich, want er is een hele inleidende montage om te laten zien hoe bloeddorstig ze is.
Artemisia leefde in de 5e eeuw voor Christus in het koninkrijk Caria, in wat nu het westelijke deel van Turkije is. Ze nam de heerschappij van Caria over nadat haar man stierf.
Artemisia was een bekwame militaire tacticus, in tegenstelling tot de 300😅, en de enige vrouwelijke commandant in de Grieks-Perzische oorlogen.
Ze zou blijkbaar de Perzische vlag van haar schepen ruilen voor Griekse in het belang van sneakiness.
De Grieken wilden haar zo graag vangen dat ze een beloning van 10.000 drachmen op haar hoofd zetten, wat in het huidige geld minstens een vijftal waard is.
Het is onduidelijk of ze de leider van de Griekse vloot, Theoblahblahblah, heeft uitgenodigd om te proberen hem te overtuigen om met haar samen te werken door de kracht van haar verleiding en haar sexy, swingende borsten, een uitvinding die hij weigerde na een vluggertje, haar leidend om bloedige wraak te zweren. Wat waarschijnlijk niet is gebeurd, maar wie weet? Mensen in het oude Griekenland moeten seks hebben gehad, dus waarom niet op schepen midden in de onderhandelingen?😅
De grootste slag die Artemisia vocht was in 480 voor Christus, de slag bij Salamis, waarin de Grieken en Perzen streden om een ​​heerlijke schotel salami.
Artemisia had Xerxes tegen de strijd afgeraden, en kreeg gelijk toen de Perzen werden misleid om de Straat van Salamis binnen te gaan en op de vlucht werden geslagen door de kleinere, wendbarere schepen van de Grieken.
Desalniettemin ontsnapte ze ongedeerd, mogelijk door tegen een ander Perzisch schip te rammen zodat de Grieken zouden denken dat ze aan hun kant stond, of dat zegt de Griekse historicus Herodotus, een bekende rommelige slechterik die leefde voor drama.😁.
Wat er ook gebeurde, Xerxes was tevreden met haar werk en zei: 'Mijn mannen veranderden in vrouwen en mijn vrouwen in mannen!' Goeie, Xerxes.
Dus dat is Artemisia. Ze kreeg de klus geklaard met haar Smokey-eyeliner en haar zeegevecht gumpshun zoals we allemaal in dit leven moeten doen😂.
Bron ~ Ann Shen '100 Nasty Women of History'

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final