Staven Aas


Staven Aas OMGEKEERD

Er zijn heel wat betekenissen mogelijk bij de omgekeerde kaart. Ze zullen veelal neerkomen op een teveel of tekort aan staven vuurenergie, op een verspilling van de energie of op moeite om de energie ten voordele te gebruiken.

Rider Waite: 'Bewolkte vreugde'.
Het plezier verbleekt, maar slaat niet helemaal om... Het enthousiasme is getemperd, het idealisme gesmoord. Het natuurlijke vertrouwen in de goede afloop der dingen heeft een deuk opgelopen. Ook het zelfvertrouwen is wankel en kan gemakkelijk geschokt worden.De levensvreugde kan ook geheel ontbreken doordat je je bijvoorbeeld niet lekker voelt.

Vermoeidheid - afname van krachten - zwakheid - traagheid - (tijdelijke) uitputting - op je tandvlees lopen - je reservekrachten moeten aan spreken - onzekerheid door gebrek aan kracht - eventueel: gezondheidsproblemen - ook: moedeloosheid - de moed opgeven - iets niet aandurven.Groeipijn. Stagnerende groei door een problematische benadering van het leven.Gebrek aan inspiratie.

Aanvangsmoeilijkheden - aanloopproblemen - moeilijke start - valse start - een nieuwe aanpak ondervindt moeilijkheden - kinderziektes (figuurlijk gesproken!) - het mislukken van een plan - iets wil maar niet van de grond komen.Verspilling van energie door tegen de Stroom in te willen gaan. Moeite om de loop der gebeurtenissen te accepteren. Iets willen dwingen of forceren. Er is je tƩ veel gelegen aan het bereiken van een bepaald doel en daardoor werk je jezelf tegen. Door je beduchtheid dat je niet zult krijgen wat je wilt, vergroot je de kans op mislukking. Je zou eens onder ogen moeten zien wat je precies vreest ofwel waarom je er zo van ondersteboven zou zijn als je je doel niet bereikte.

Het gevolg van het tegen de Stroom in gaan is: tijd te kort komen - je gehaast, opgejaagd of onder druk gezet voelen - achter de feiten aanhollen. Moeite je krachten in toom te houden - de dingen verprutsen door overenthousiasme - mislukking door overmoed of overspannen verwachtingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final