Verwante Geesten


 Als menselijke wezens zijn we ons soms zeer bewust van wat onze eenzaamheid lijkt te zijn. We worden zo vaak omringd door mensen, maar toch is er vaak een diep, vaak overweldigend verlangen naar echte vriendschap en kameraadschap.


We verlangen er niet alleen naar om in de buurt van anderen te zijn, maar om gezien en begrepen te worden, verzorgd te worden en met ons te communiceren. Te veel van onze interacties missen die bezieling, en soms verlangen we naar de gezelschappen waarvan we weten dat ze die moeten ervaren.

Deze vrouw voelt dat ook. Ze heeft zichzelf weggetrokken van de haast van haar leven, naar de wereld van de natuur, waar ze in de meest liminale ruimtes door een magische stroom de stilte en vrede vindt. En op die rustige tussenplek bereiken wezens van andere werelden haar. Er vormt zich een wezen uit de energie om haar heen, het komt voort uit de stroom en de lucht en de bomen, en komt met haar de troost van de geest delen.

Ook jij kunt troost putten uit zulke plekken. Zoek de beschutte plek onder een boom, het bloemenprieel in een tuin, om je voeten in de aarde te laten zinken, en in die rust en verbondenheid te spreken. Vertel de verborgen werelden over je zorgen, alles waar je last van hebt, en wacht op de stemmen die zullen komen en hun troostende woorden zullen fluisteren.

Want je bent geliefd, aards kind, en in de stilte en de wilde stilte kunnen eindelijk hun stemmen worden gehoord.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final