ALEXANDRIA


Onder de geweldige kenmerken van die stad kunnen we het bestaan ​​van de vuurtoren van Alexandrië benadrukken, die meer dan 135 meter hoog was, verdeeld in drie delen enomgeven door een slakvormige helling, waar bovenaan een beeld stond van de god Helios, de god van de zon. Deze vuurtoren wordt beschouwd als een van de wonderen van de antieke wereld.
Het belang ervan ontstond toen het de belangrijkste maritieme basis in de Middellandse Zee werd, en het feit dat het grote accommodaties voor grote boten had, maakte de stad gewild bij verschillende kooplieden uit verschillende plaatsen.
Hierdoor kon Alexandrië de stad worden met het grootste aantal producten dat naar andere regio's werd geëxporteerd, en werd later met de verdeling van het Macedonische rijk de hoofdstad van Egypte, waar verschillende paleizen werden gebouwd, naast openbare instellingen, musea, de beroemde bibliotheek van Alexandrië en religieuze tempels.
De stad bleef lange tijd welvarend, dankzij haar strategische ligging en haar commerciële capaciteit, vermeden verschillende vijanden aanvallen op de handelsstad Alexandrië, en pas in de 7e eeuw vond er een opmerkelijkere gebeurtenis plaats.
Deze gebeurtenis gaat over de grote brand in de bibliotheek van Alexandrië, een van de grootste ter wereld, waar de sinds de achttiende eeuw door historici meest aanvaarde versie de gebeurtenis behandelt als een bevel van Amer Ibne, provinciegouverneur van Egypte en ondergeschikt aan de orthodoxe kalief Omar , die, in opdracht van de laatstgenoemde, het vuur leidde dat meer dan 700.000 papyrusrollen vernietigde met werken van verschillende volkeren, beschavingen en gebeurtenissen uit de oudheid, maar dit verhaal is academisch niet absoluut geaccepteerd, met verschillende historici die de gebeurtenis in twijfel trekken.
In 1375 werd de vuurtoren van Alexandrië, die overbleef als een weergave van de gouden tijden van die stad, vernietigd door een intense aardbeving. centrum van de Griekse wereld, zijn tegenwoordig niets meer dan rapporten en verhalen over de schoonheid en onmetelijkheid ervan in relatie tot de wereld. Toch, ja, verschillende historische gebouwen zoals tempels en openbare werken blijven tot nu toe overeind, waardoor het mogelijk is om via hen deze verre historische periode opnieuw te bezoeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final