1958 · Die Halbzarte


Een schuchtere poging om Romy Schneider uit de gekostumeerde melodrama's, de fijnere gevoelens en de welgestelde karakters te krijgen. Maar nog steeds onder het toeziend oog van haar moeder Magda. Het zou de laatste moeder-en-dochterfilm worden, en als klap op de vuurpijl portretteert Joseph Meinrad, die Sissi's kolonel-lijfwacht was, haar vader!

Het begint als een Amerikaanse komedie, met een familie van kunstenaars: vader is een schrijver van detectiveverhalen, moeder een componist, zusje een schilder en Eva (Schneider) een dichter. Al hun pogingen mislukken jammerlijk. Om de aandacht van het publiek niet te trekken, besluit Eva een toneelstuk te schrijven over een "vrije" jonge vindingrijkheid, die zich beweegt in een gewaagde, pittige wereld waar ze op cynische wijze liefdesaffaires experimenteert met tal van minnaars. was toen ook zo). En als het stof is neergedaald, blijft men achter met een ander "moreel" zij het een beetje "nouvelle vague in spijkerbroek" avontuur voor de afgetreden keizerin.

In feite is de meest interessante kant van deze verder middelmatige film de transformatie van Schneider: in haar eerste scènes is ze de serieuze elitaire, compleet met sober kapsel en bril; terwijl ze over seks schrijft, wordt ze de aantrekkelijke sexy actrice die ze zou zijn. haar latere films zoals "la piscine" of "les chooses de la vie".

Als je een echte gewaagde film wilt zien van Schneider in de glorieuze opgeschoonde jaren vijftig, moet je de remake kiezen van "Mädchen in Uniform" (1958), de film die ze maakte nadat ze het aanbod van 1.000.000 Marks had afgewezen om een vierde "Sissi", tot groot ongenoegen van haar moeder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final