Heel voorzichtig

Heel voorzichtig gaat het bloemknopje van de teunisbloem open. De meeste bloemen bloeien overdag. De teunisbloem is hier een uitzondering op. Deze plant bloeit namelijk in de schemering.
Als je geluk hebt, kun je ze ook zien opengaan. Dit gaat heel snel, waaruit blijkt hoeveel dynamiek en kracht er in deze plant schuilgaat.
Al zijn er in de schemering minder insecten, toch zie je dat de bloemen ‘de late bezoekers’ aantrekken. Met hun fel gele kleur zijn het net lichtjes in de schemering. En vormen zo de bijzondere lichtpuntjes in de Natuur.
Als lichtpuntje geeft de teunisbloem je een bijzondere spiegel om in te kijken. Ze vraagt je om te onderzoeken hoe jij een stralend lichtpunt kunt zijn. Als een soort aantrekkingspunt voor anderen.
Dit kruid laat je ook zien dat het niet ‘gek is’ om anders te zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Die jij op jouw manier en in jouw tempo tot bloei mag brengen. Juist door in jouw (gevoelige) kracht te gaan staan, kun jij anderen weer inspireren.
‘Wees een Lichtpunt voor jezelf en anderen’
Vandaag is het super volle maan. Een goed moment om zo jouw teunisbloemkracht te vieren in het maanlicht. Ga als het kan even naar buiten en maak op jouw manier contact met de maan. Kijk dan naar de foto van de teunisbloem, die zich langzaam aan het openen is.
Voel wat ze jou wil meegeven over hoe jij op jouw manier tot bloei kunt komen. Wat wil ze jou hierover laten inzien?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final