Encaustic Art Dagkaart


Dit is jullie 'boodschap' van vandaag!
Van kleins af aan komen we in een systeem terecht. We luisteren naar onze omgeving en zien, horen en voelen 'wat zo hoort'!
We weten wat 'normaal' is of juist heel 'raar' Ook zien we een duidelijke lijn hoe het leven er in grote lijnen uit komt te zien. We leren te denken en te voelen zoals de rest doet.
Braaf lopen we met de menigte mee en tevens ontwikkelingen we op den duur ook onze eigen mening/visies! Maar is hier dan ruimte voor?!
Want als je er eens goed bij stil zou staan.... Is dat leven niet gewoon zelf gecreƫerd door de mens? Het leven van school, studeren, werken, huis bewonen, relaties aangaan en kinderen krijgen? En dan ook alles in een bepaalde vorm en tijd gegoten.
En denk je dat we als volwassenene nu nog steeds dezelfde vormen aan moeten nemen wat we geleerd hebben als kind?!
Wat als alles een weerspiegeling is van de innerlijke wereld van ieder individu. Wat als je niet geleerd hebt wat echt zo hoort, maar alleen de binnenwereld van je omgeving volgt?! Maar jij hebt ook eigen unieke binnenwereld lief mens!
Mensen zijn wat dat betreft 'kuddedieren'. Ze willen bij de groep horen. (Oud overlevingsmachanisme) Maar wat als jij anders durft te leven? Anders durft te zijn?! Wat als jij zin heb om je leven totaal anders in te willen richten dan dat wat je van kleins af aan hebt aangeleerd?! Niemand staat met een stok achter je om je te dwingen om precies hetzelfde als je ouders te doen.
Het zit meer in ons hoofd... Wat als we dit kiezen? Iets wat niet 'gebruikelijk' is of zelfs 'raar'? Word ik dan niet uit de groep gegooid en afgewezen?! Want dat is ons grootste angst van binnen... Alleen zijn en afgestoten worden/niet de erkenning krijgen.
Maar weet je? Je bent nu volwassen. Als kind moest je nu eenmaal meelopen met een zelf gecreƫerde situatie. Nu kan je echt zelf kiezen! Je eigen leven zo inbouwen zoals jij wilt! Niet denken van oei... wat vind de ander hier van?!
Leef echt je eigen leven en niet dat van een ander. Doe dingen anders wanneer je hier behoefte aan hebt! Geef je zelf erkenning en bestaansrecht! En onvoorwaardelijke liefde/verbinding zal dit begrijpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final