The 100 seizoen 7


Meteen aan het begin van het seizoen wordt Bellamy ontvoerd door mysterieuze mensen uit de Anomaly. Hope, Echo en Gabriel besluiten daarop de Anomaly in te gaan, op zoek naar hem en Octavia. Intussen probeert Clarke de vrede te bewaren in Sanctum. Als vergelding voor Abby slaat Clarke Russell in elkaar. Op het moment dat hij het bewustzijn verliest verschijnt Sheidheda, de Dark Commander die voordien ook al geprobeerd had om de controle over Madi te nemen, in zijn gedachten. Hij snijdt de keel van Russell door en neemt zijn lichaam over.

Niet veel later ontdekt Raven dat de verschillende planeten uit het zonnestelsel verbonden zijn met speciale stenen, die in contact staat met de Anomaly. Via deze stenen kun je razendsnel van de ene naar de andere planeet reizen. De mysterieuze mensen die Bellamy hebben ontvoerd, blijken deze manier van reizen veelvuldig te gebruiken. De groep noemt zichzelf de "Discipelen van een Hogere Waarheid" en is via een steen op aarde richting het zonnestelsel met twee zonnen gekomen, waar ze op de planeet Bardo een ondergrondse kolonie hebben gebouwd. De oorspronkelijke bewoners van Bardo zijn uitgeroeid door een virus genaamd Gem-9. De Discipelen worden geleid door Anders, die zijn leven weidt aan het dienen van de "Shepherd", de eigenlijke leider van de Discipelen. Ze geloven in de "Laatste Oorlog", die een einde moet maken aan al het menselijke leed, en zijn van plan om Gem-9 als wapen te gebruiken.

Wanneer Octavia aankomt op Bardo, wordt ze meteen vastgebonden. Met zeer moderne technologie wordt in haar gedachten naar Clarke gezocht, die volgens de Discipelen de "sleutel" is omdat de Flame in haar hoofd zit, denken ze. Clarke zelf is intussen samen met Raven, Jordan, Miller en Niylah op zoek gegaan naar haar vrienden en komt uiteindelijk aan op Bardo. Daar wordt ze door Anders onmiddellijk herkend als de sleutel, waarop hij de Shepherd laat ontwaken uit cryoslaap. Het blijkt Bill Cadogan te zijn, de leider van de Second Dawn. Hij vond de steen op aarde en deed er twaalf jaar over om uit te zoeken hoe die werkt. Dankzij de hulp van Becca Franco slaagde hij er uiteindelijk in om het portaal naar Bardo te openen, waarheen hij met een aantal volgelingen gereisd is. Zijn dochter Callie liet hij achter op de aarde, waar zij later de tweede commandant zou worden en de eerste generatie Grounders zou leiden. Intussen is Echo bereid zichzelf op te offeren om de aanwezige Gem-9 vrij te laten komen, maar Hope en Diyoza kunnen haar net op tijd overhalen dat niet te doen. Anders neemt de reageerbuis met Gem-9 van haar over, maar wordt de keel overgesneden door Hope, waarop een druppel Gem-9 vrijkomt. Diyoza offert zichzelf op en vangt de druppel in haar hand, waardoor ze binnen een paar seconden sterft.

Bellamy, van wie iedereen dacht dat hij bij een explosie was overleden, blijkt samen met een Discipel op de extreem koude planeet Etheara te zijn terechtgekomen. Tijdens hun zoektocht naar de Anomaly-steen op Etheara overtuigt de Discipel Bellamy ervan om in Bill Cadogan te geloven en een volgeling van de Shepherd te worden. Wanneer ze eindelijk terug aankomen op Bardo verraadt Bellamy aan Cadogan dat Clarke de Flame niet meer in haar hoofd heeft. Onder druk van Cadogan neemt Clarke hem daarop mee naar Sanctum, waar Sheidheda op gewelddadige wijze de leiding heeft overgenomen, om er de Flame terug te vinden. Door toedoen van Gabriel wordt de Flame uiteindelijk voorgoed verwoest, waarna Cadogan onmiddellijk terug naar Bardo wil. Vlak voordat ze het portaal in stappen, wordt Bellamy, die op het punt staat om Madi te verraden, doodgeschoten door Clarke.

Wanneer de groep het portaal uit komt, blijkt dat Cadogan hen niet naar Bardo gestuurd heeft, maar naar de Second Dawn-bunker op aarde. Cadogan, die wel naar Bardo gereisd is, stuurt Sheidheda naar de aarde om Madi te halen. Hij vermoordt Gabriel en achtervolgt Madi, maar na een gevecht met Indra verdwijnt hij plotseling in het niets. Omdat Madi niet wil dat er nog meer mensen door haar sterven, offert ze zichzelf op en reist ze naar Bardo. De Discipelen gooien daarop een bom door het portaal, waardoor een groot deel van de bunker instort en Emori bedolven wordt onder het puin. In een poging haar te redden, reizen Raven, Murphy en Jackson met Emori naar Sanctum via de Anomaly-steen op aarde. Alle hulp komt echter te laat, waarop Murphy besluit haar Mind Drive in zijn hoofd te stoppen en zijn eigen leven op te geven om nog een paar uur met haar te kunnen doorbrengen.

Op Bardo aangekomen, wordt Madi tegen haar wil vastgebonden en onderzocht. Levitt, een bevriende Discipel, is het daar niet mee eens en zorgt ervoor dat Clarke en Octavia ook naar Bardo kunnen reizen. Uiteindelijk vinden ze Madi in een soort vegetatieve toestand, waarna Clarke op zoek gaat naar Cadogan, die de code voor de "Laatste Oorlog" gevonden blijkt te hebben. Intussen heeft Raven een leger gevormd bestaande uit voormalige Eligius-criminelen en Wonkru-leden. Met de Anomaly-steen reizen ze terug naar de aarde om hun overgebleven vrienden op te halen om vervolgens naar Bardo te gaan en Cadogan te stoppen. Hij heeft de code voor de "Laatste Oorlog", die een test over het lot van de mensheid blijkt te zijn, echter al ingevoerd. Tijdens de test wordt hij evenwel vermoord door Clarke, die hem achternagereisd was. De universele rechter van de Anomaly bepaalt dat de mensheid het redden niet waard is en dreigt ermee ieder mens in kristal te veranderen. Clarke besluit haar laatste minuten met Madi door te brengen, maar Raven beslist om de test ook te doen in de hoop om de universele rechter op andere gedachten te brengen.

Ondertussen breekt op Bardo de oorlog uit doordat Sheidheda vanaf de zijkant schoten afvuurt op de Discipelen. Terwijl Levitt en Echo worden neergeschoten op het slagveld, beseft Indra dat Sheidheda dit vuurgevecht heeft veroorzaakt, waarop ze hem vermoordt door hem op te blazen met een sonisch geweer. Als gevolg daarvan volgt een staakt-het-vuren, waarna Octavia erin slaagt om iedereen ervan te overtuigen dat elkaar vermoorden geen oplossing is. Hierdoor wordt de universele rechter op andere gedachten gebracht en besluit het dat de mensheid het wel waard is om te transcenderen.

Nadat iedereen getranscendeerd is, blijft Clarke alleen achter. Ze reist terug naar Sanctum, waar de hond van Russel genaamd Picasso aantreft, en gaat daarna naar de aarde. Eenmaal op de aarde verschijnt de universele rechter in de gedaante van Lexa om haar een aantal dingen uit te leggen. Clarke was het niet waard om te transcenderen, omdat ze de enige was die ooit een moord heeft gepleegd tijdens de test over het lot van de mensheid. Het blijkt echter ook mogelijk te zijn om als getranscendeerde terug te keren naar de menselijke vorm, maar dan zonder de mogelijkheid om zich voort te planten en zonder eeuwig leven na de dood. Clarke treft vervolgens Raven, Echo, Octavia, Levitt, Murphy, Emori, Jackson, Miller, Indra, Gaia, Niylah, Jordan en Hope aan bij de rivier. Zij kozen ervoor om bij Clarke op de aarde te blijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final