Hoe verwijder je schimmel in je badkamer?

Het beste is natuurlijk schimmels voorkomen. Zet daarom het liefst tijdens het douche al een raam of deur open, als dit te koud is dan direct na het douchen. Droog geen was op de badkamer. Wrijf de wanden goed droog na het douchen en vergeet ook de plasjes water niet. Zet de verwarming aan voordat je gaat douchen. De verwarming is dan tijdens het douchen goed warm waardoor er minder condens wordt veroorzaakt.
Schimmels verwijderen
Als ze er eenmaal zijn, dan is het belangrijk om ze ook te verwijderen want alleen van goed ventileren gaan ze niet weg. Een droge, goed geventileerde ruimte is een nachtmerrie voor schimmels. Voor het verwijderen van schimmels denken wij vaak veel te moeilijk. Pak een plantenspuit en vul deze voor 2/3 met bleek en 1/3 met water. Benevel de schimmels goed met het mengsel, half dagje laten inwerken en vervolgens afspoelen. Draag eventueel handschoenen bij het benevelen van de schimmels.
Of:
Gebruik een oplossing van zes gram soda of anti-schimmelverf
Ga je zelf aan de slag met het verwijderen van schimmel? Trek altijd een paar handschoenen aan en een gezichtsmasker dat je beschermt tegen de schadelijke sporen. Voordat je je wendt tot een milieuonvriendelijk reinigingsmiddel of bleek, kun je eerst kijken of je de vlekken weg krijgt met een oplossing van zes gram soda op een liter warm water

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final