The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)


 Nu de Spelen zijn vernietigd, belanden Katniss Everdeen, samen met Gale, Finnick en Beetee, in het zogenaamd "vernietigde" District 13. Onder leiding van President Coin en het advies van haar vrienden, wordt Katniss de "Mockingjay", het symbool van rebellie voor de districten van Panem.

Het Hunger Games-verhaal gaat verder met de derde installatie, Mockingjay. En het is ongeveer net zo opgevuld en onnodig lang als alle andere tweeluiken die we hebben gehad sinds de studiobazen met dit geldverslindende monster van een idee kwamen.

Niet dat je deze niet moet zien als je de vorige Hunger Games-films leuk vond. Dit vervolgt het verhaal prima. Jennifer Lawrence schittert nog steeds als Katniss Everdeen. Haar aanwezigheid en talent houden ons vast, zelfs in scènes die je meteen herkent als onnodige opvulling en verspilling van ons geld. De terugkerende cast is ook net zo getalenteerd als ze altijd zijn geweest en de meeste nieuwe personages zijn ook zonder haperingen gecast. Julianne Moore is misschien een beetje te... Julianne Moore om President Coin 100 procent overtuigend te spelen, maar ze heeft ook een bepaalde aanwezigheid, dat kan niet worden ontkend.

Wat mij stoort is het verhaal. Het boek zelf was het zwakste van de trilogie, hoewel niet veel, en het lijkt erop dat de fouten ervan doorsijpelen in de film. Vooral omdat het ijzersterke tempo van de vorige installaties direct uit het raam is gegooid en we het grootste deel van onze tijd hebben besteed aan het opbouwen van de sfeer. En bouwen. En bouwen. En... Je snapt het punt. Er is hier heel weinig waar voor je geld en zelfs als er iets substantieels gebeurt, mist het gewoon die scherpte.

Bovendien hadden ze de perfecte slotscène en om een ​​of andere reden besloten ze om ongeveer vijf minuten door te gaan. Geloof me, je weet waar ze het hadden moeten laten eindigen als je de film hebt gezien.

Dit is een goede film. Hij ziet er nog steeds geweldig uit, de hoofdrolspelers zijn briljant en hij heeft genoeg diepgang om alleen al door het verhaal te imponeren. Ik wou alleen dat ze de integriteit hadden gehad om met één film te gaan. Het zou zomaar de beste Hunger Games-film van de drie kunnen zijn. Er zouden twee films voor zijn geweest om momentum en stoom op te bouwen. In plaats daarvan haalt hij het gaspedaal van het gaspedaal en besluit hij over de finishlijn te wandelen. Slechte vorm, extreem slechte vorm.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final