Komkommer


 KOMKOMMER IS SUPERFOOD

Komkommers zijn een sterk alkaliserende en hydraterende voeding die rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitamine A, C, K, magnesium, silicium en kalium. Komkommers zitten ook boordevol antioxidanten en enzymen zoals erepsine, dat helpt eiwitten te verteren en parasieten en lintwormen te vernietigen.

Het hoge chlorofyl- en lignan-gehalte in de komkommerhuid maakt het een geweldig antikankervoedsel en kan met name nuttig zijn bij het verminderen van het risico op oestrogeengerelateerde kankers zoals borst-, baarmoeder-, prostaat- en eierstokkanker. Het hoge vezelgehalte van komkommers maakt het een uitstekende remedie voor constipatie door bulk en hydratatie rechtstreeks aan de dikke darm toe te voegen.

Komkommers zijn ook één van de beste natuurlijke diuretica die er zijn, die helpen bij de uitscheiding van afvalstoffen door de nieren en helpen bij het oplossen van urinezuurophopingen zoals nier- en blaasstenen. Ze hebben prachtige ontstekingsremmende voordelen die auto-immuun- en neurologische aandoeningen aanzienlijk ten goede kunnen komen. Het kan ook helpen om zwelling en wallen onder de ogen te verminderen wanneer het extern wordt aangebracht.

Komkommers profiteren ook van tanden en tandvlees, omdat de vezels en voedingsstoffen helpen het tandvlees te masseren en slechte bacteriën uit de tanden te verwijderen. Hun hoge gehalte aan siliciumdioxide bevordert sterk en gezond haar en nagels, waardoor ze al eeuwen de reputatie hebben dat het een "verfraaiend" voedingsmiddel is. Vers komkommersap heeft het vermogen om het hele lichaam te reinigen en te ontgiften en helpt spijsverteringsproblemen zoals gastritis, zuurgraad, brandend maagzuur, indigestie en zweren te verlichten.
Het is ook een ideale manier om het lichaam goed te hydrateren, omdat het nuttige elektrolyten bevat die het vermogen hebben om voedingsstoffen en hydratatie diep in de cellen en weefsels te brengen, waardoor het veel effectiever is dan alleen water. Vers komkommersap is ook een uitstekende remedie voor het verminderen van koorts bij kinderen en het herstel. 200 ml vers komkommersap kan het lichaam snel en efficiënt rehydrateren.

Bron: Medical Medium

Disclaimer dit artikel is louter informatief raadpleeg bij verdere vragen je huisarts sluit geen traditionele medische hulp buiten ga altijd naar de dokter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final