Isabel de Orleans-Braganza


 Isabel de Orleans-Braganza, geboren op 13 augustus 1911 in het Kasteel van Eu, Frankrijk, dochter van prins Peter de Orleans-Branza en gravin Isabel Dobr žensky de Dobr ženicz, Isabel leidde een leven dat de geschiedenis en de adel van twee naties verweven heeft.

Sinds haar geboorte was Isabel ondergedompeld in adel; haar vader was prins van Gr ão-Pará en claimde op de troon van Brazilië, terwijl haar moeder behoorde tot een oud Bohemen adellijke familie. Isabel was de kleindochter van de Keizerlijke prinses van Brazilië en de Graaf van Eu, die haar een vooraanstaande afstamming gaf in zowel Brazilië als Frankrijk.
Op 8 april 1931 werd Isabelle verenigd in het huwelijk met Enrique de Orleans, graaf van Parijs en die Orleans op de Franse troon streef. Deze verbinding versterkte de banden tussen de koninklijke huizen van Frankrijk en Brazilië verder, en samen kregen ze elf kinderen, waardoor de dynastieke lijn voortging.
Isabel stond niet alleen bekend om haar positie in de koninklijke familie, maar ook om haar literaire werk. Gedurende zijn leven heeft hij bijgedragen aan cultuur en kunst, en heeft een nalatenschap achtergelaten die verder gaat dan zijn nobele afkomst.
Ondanks haar nobele wieg beleefde Isabel tijdens haar leven momenten van verandering en uitdaging, waaronder de politieke turbulentie die zowel Europa als Brazilië in de twintigste eeuw getroffen had. Zijn leven weerspiegelt het verhaal van een tijd die wordt gekenmerkt door overgang en transformatie.
Isabel de Orleans-Braganza is op 5 juli 2003 overleden in Parijs, Frankrijk. Zijn leven en nalatenschap blijven herinnerd worden door diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Europese en Braziliaanse koninklijke en adel. Zijn graf ligt in de Kapel Royal de Dreux, rustplaats voor vele leden van het Huis Orleans.
Vind jij het belangrijk dat mensen die ver van hun thuisland wonen een sterke band met hun cultuur en tradities behouden?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final