Vlaamse asperges met parmezaan

4 personen 25 minuten Hoofdgerecht
Eet asperges met ei eens op de Vlaamse manier, maar dan met een Italiaanse twist van Parmezaanse kaas. Zo kun je volop variƫren met deze seizoensgroente.

Nodig:
1 kilogram witte asperge
800 gram krieltjes met schil gehalveerd
6 eieren
150 gram boter
20 gram peterselie fijngehakt
30 gram Parmezaanse kaas
BEREIDING
  1. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkanten. Kook de asperges circa 5 minuten in een grote pan gezouten water. Schakel de warmtebron uit en laat afgedekt nog 10 minuten staan.
  2. Kook intussen de krieltjes in circa 10 minuten gaar. Kook de eieren in circa 8 minuten hard en laat schrikken onder koud water. Smelt de boter in een pannetje op een lage stand. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en hak ze fijn. Klaar de boter door met een schuimspaan of soeplepel de witte stukjes die op de boter drijven weg te scheppen.
  3. Laat de asperges uitlekken en leg op een grote schaal. Meng in een kom de peterselie met de eieren en de helft van de boter. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het eimengsel over de asperges en giet de rest van de boter erover. Schaaf met een kaasschaaf flinters van de Parmezaanse kaas erboven. Serveer de asperges met de krieltjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final