Empath

Wanneer een Empath nepmensen tegenkomt, is het gebruikelijk dat ze zich afsluiten als een vorm van bescherming.
Dit kan worden gezien als struikelen over woorden of iemands geheugen en denkproces worden beïnvloed. Iedereen die geen waarachtige vibes uitstraalt, zal een Empath op hoog alarm zetten.
Er zijn veel niveaus van valsheid en er zijn vele redenen voor. In de vroege dagen van het ontdekken van iemands empathische vermogens is het misschien niet altijd eenvoudig om aan te geven waarom iemand zich zo slecht door iemand voelt.
Hier zijn enkele eigenschappen en gedragingen die je misschien vreselijk doen voelen:
1 Iemand die geliefd wil zijn bij iedereen die ze ontmoeten, doet te aardig om bewondering te krijgen.
2 Iemand die vervuld is van haat of woede en toch hard werkt om de wereld anders te overtuigen.
3 Iemand die een emotioneel destructieve jeugd heeft gehad waardoor ze onzeker en in pijn achtergelaten zijn en toch de stoere vent spelen.
4 Iemand die een geheel nieuwe persoonlijkheid bouwt om de persoon te verbergen waarvan zij geloven, niet door de maatschappij te worden geaccepteerd.
5 Iemand die vol onoprechte lof is voor jou.
6 Iemand die verhalen verzint om zichzelf interessant te laten klinken
En dit is hoe je merkt dat je reageert:
Vermijden om in hun aanwezigheid te zijn, zonder een reden om dat te doen.
Niet in staat om met ze te praten. Zinnen komen letterlijk niet in je mond en je hersenen gedragen zich alsof je geen geheugen hebt. Je merkt dat je gewoon vragen stelt en als je praat, voelt het alsof het geen zin heeft.
Een gevoel van angst hebben in de streek van de maag die niet zal verdwijnen voordat je niet langer in de aanwezigheid van die persoon bent.
Meer dan een uur in hun gezelschap zal je afnemen en je ziek laten voelen.
Je schuldig voelen omdat je misschien van iemand houdt, maar een hekel hebt aan hoe het voelt om bij hen te zijn.
Zich hulpeloos om hen heen voelen.
Alleen omdat een Empath in een ander faken en onwaarheden voelt, betekent dat nog niet dat ze zichzelf niet faken.
Voor sommigen, wanneer ze zich slecht voelen rond een faker, kan dit betekenen dat ze een eigenschap oppikken die ze niet leuk vinden aan zichzelf en ook zij verbergen het voor de wereld.
We moeten allemaal een gezicht geven en nep doen op een bepaald punt in ons leven, maar voor sommigen is het elke dag. Misschien moeten we optimistisch en gelukkig zijn als we ons verdrietig of depressief voelen, we moeten ons misschien geïrriteerd gedragen als we eigenlijk onverschillig zijn, of misschien moeten we doen alsof we houden van een baan die we eigenlijk verafschuwen. In sommige gevallen kan vervalsing ons door moeilijke situaties heen krijgen, maar dagelijks zo te leven is niet gezond.
Het is belangrijk voor de Empath om verborgen kenmerken en emoties te ontdekken, want terwijl we een kant van ons begraven, vinden we het niet leuk dat we nooit gelukkig zullen zijn of ons compleet zullen voelen. Het probleem dat we hebben is echter dat velen van ons de oorzaak niet weten.
Een van de grootste oorzaken van ongeluk op deze planeet is dat mensen zichzelf niet kennen en wanneer we een kant van ons voor anderen verbergen zonder de reden te kennen, zal het ons pijn doen. Waarheidsgetrouw en authentiek zijn, is emotioneel bevrijdend. Heel vaak zijn veel van de eigenschappen die we begraven hebben, feitelijk geërfd en doorgegeven aan de familie of ze zijn zelfs van een vorig leven. Waar ze ook vandaan kwamen is belangrijk voor ons om deze eigenschappen bloot te leggen, en als ze niet kunnen worden veranderd (sommige eigenschappen zijn bedraad), accepteer en leer je ermee om te leven.
Gevoelige mensen begraven negatieve eigenschappen omdat ze weten hoe destructief ze zijn, maar door ze te begraven raakt men ze niet kwijt. Ze zullen altijd verschijnen en schade veroorzaken.
Haat, woede, jaloezie en angst voor afwijzing zijn vier kenmerken die het vaakst worden begraven. We kunnen iemand haten vanwege de manier waarop ze zich tegenover ons gedragen hebben. Woede kan geërfd zijn van een boze ouder. Lof en aandacht die wordt geschonken aan een jeugdvriend of broer of zus kan hebben geleid tot een jaloerse insteek, of afgewezen worden als een kind, bijvoorbeeld door een ouder, kan binnenin zijn opgebouwd als een intense angst voor afwijzing.
Allemaal heel eenvoudige en onschuldige triggers, maar dat kan allemaal sneeuwballen en ons leiden tot diepgewortelde onzekerheden waarvan we denken dat ze verborgen moeten blijven. Wanneer we een eigenschap in ons zelf herkennen en accepteren, verliest het zijn houvast.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final