Dag kaartjes


 Goedemorgen iedereen! Voordat ik de kaarten voor een boodschap ga leggen dient er zich in mijn hoofd al van alles aan, en vaak zijn de kaarten die ik trek dan een perfecte match met de boodschap die al vorm aan het krijgen is, zo ook vandaag.

Even kort over dualiteit, voor degenen die nog niet zo lang volgen: Dualiteit is nodig, om tot creatie te komen. De trekkracht die gevoeld wordt, tussen wat er niet is maar wel zou kunnen ontstaan, is wat maakt dat je gaat scheppen, en is wat de energie en het momentum geeft om iets te gaan scheppen. En ook wat aanzet tot je eigen ontwikkeling. Zonder dualiteit bestonden we niet. En daarmee ontken ik niet dat de andere kant van de medaille schrijnend pijnlijk kan zijn. Zoals wanneer de pijn van iets gemist hebben in je kindertijd, je aanzet tot helen zodat de generaties na je niet hetzelfde mee hoeven te maken. Maar zonder die pijn had jij het bewustzijn niet ontwikkeld om andere keuzes te gaan maken. Maar uit de dualiteit, de wisselwerking tussen Yin en Yang, licht en donker, actief en passief, komt groei, ontwikkeling en creatie voort.
De kaarten die ik trok vandaag zijn heel erg Yin. Zowel de Koningin staat voor Yin, als wel de Bekers en Pentakels. Het vrouwelijke staat onder andere voor passief (vs actief), ontvankelijk (vs daadkrachtig), stromen (vs je wil inzetten), aantrekken (vs najagen), voor emotioneel (vs rationeel). Als je als mens in balans bent, is je mannelijke en vrouwelijke kant in balans, en kun je beide kanten op een gezonde manier inzetten. Wat we merken aan het staartje van het patriarchaat, is dat vrouwen (en ook mannen) noodgedwongen heel goed zijn geworden in hun mannelijke kwaliteiten naar voren brengen, omdat de vrouwelijke kwaliteiten ondergewaardeerd of zelfs afgewezen werden. Nu is het juist de bedoeling dat we weer gaan leren om onze Yin kant ook weer op te pakken, en om ook de waarde hiervan weer te leren voelen. We nemen verantwoordelijkheid voor onze emoties, ons welbevinden, wat we aantrekken in ons leven. We kunnen het volledige spectrum aan emoties ervaren, aanvaarden en verwerken, we kunnen overvloed en welzijn aantrekken en dat inzetten om een goed leven voor onszelf en anderen te creëren, we kunnen vol overgave genieten van al het moois en goeds dat voor ons beschikbaar is. We stellen onszelf centraal in ons eigen leven (vs de ander vóór onszelf ivm overwaardering van dienstbaar zijn) en zien helder waar we leven op onze eigen voorwaarden, en waar we 'de ander' teveel ruimte hebben gegeven of waar we anderen of de maatschappij ons hun wil hebben opleggen waardoor we niet autonoom leven, en vinden de moed om hier verandering in de brengen. Niet op de Yang manier (vechten, verzet) maar op de Yin manier, door je stilzwijgend te onttrekken aan wat en wie niet meer werkt en rustig te bewegen in de richting die wél juist voelt voor jou.
Vaak als je lange tijd uit balans de ene kant op geweest bent (in dit geval bijvoorbeeld met je mannelijke kant profileren) kan het zijn dat je daarna een tijdje te ver doorschiet naar de andere kant. Maak je daar niet druk om, dat hoort er allemaal bij en je zult vanzelf weer terug zwaaien in balans.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final