Frisse appelcake met yoghurt


Deze frisse appelcake is super makkelijk om te bakken en onwijs lekker. Het appel cake recept is simpel, eerst meng je alle droge ingrediënten door elkaar en daar gaan de natte dan bij. In de vorm, appel erop en de appelcake is klaar voor de oven. De yoghurt in het cakebeslag maakt de cake lekker fris. En door zonnebloemolie te gebruiken blijft de cake heerlijk zacht en sappig.
Voor de droge ingrediënten
135 gr bloem
40 gr amandelmeel
tl bakpoeder
¼ tl zout
135 gr suiker
½ tl kaneel
Voor de natte ingrediënten
90 ml zonnebloemolie
125 ml volle yoghurt
3 eieren
½ citroen, rasp
Verder nodig
boter, om in te vetten
2 appels
½ citroen, sap
2 el suiker
1 tl kaneel
75 gr abrikozenjam
Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht overn 165gr) Vet een springvorm van 22 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door meteen pollepel. Doe hier de natte ingrediënten bij en roer alles door tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de springvorm.
Was de appels en droog ze af. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd partjes van een halve centimeter dik. Doe het citroensap met de suiker en de kaneel in een kom. Meng de appelpartjes hier doorheen tot ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Rangschik de partjes in een mooi patroon op het beslag. Bak de taart in 30 tot 40 minuten goudbruinen gaar. Laat de cake iets afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en roer deze los. Bestrijk, met een kwastje, de cake met de warme jam voor een mooie, glanzende bovenkant.
Ik heb de appels op de bodem gerankschikt, bij het omkeren komen ze dan aan de bovenkant.
p.s Ik heb magere kwark gebruikt, is goed gelukt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final