Buffy the Vampire Slayer: End of Days


 

Er zijn een paar hartverscheurende scènes in "Chosen", maar een van de meest verpletterende momenten van de finale is er een die zo snel gebeurt dat niemand tijd heeft om een ​​traan te laten: de dood van Anya. Het was een snelle en meedogenloze ondergang voor een geliefd personage dat al sinds seizoen 3 bestaat. De voormalige wraakdemon brengt haar laatste momenten door met het helpen van de Scoobies, in het bijzonder vechtend zij aan zij met Andrew. Haar dood heeft altijd onnodig geleken, hoewel dat misschien ook de bedoeling was. Hoeveel willekeurige en schijnbaar zinloze verliezen aan mensenlevens vinden er tenslotte plaats in de strijd? Andrew vertelt Xander (Nicholas Brendon) wel dat Anya haar leven heeft verloren door het zijne te redden en zijn eigen boog te beëindigen met een laatste mythisch verhaal, dit keer om de pijn van iemand anders te verzachten - niet dat Xander de kans krijgt om veel te reageren.

Tal van potentiëlen verliezen hun leven in dat laatste gevecht, waaronder Amanda (Sarah Hagan), maar vele anderen, zoals Rona (Indigo), Vi (Felicia Day) en Kennedy (Iyari Limon) overleven. Of kijkers om te beginnen echt om hun leven gaven, is een ander verhaal. Buffy realiseerde zich dat ze Dawn (Michelle Trachtenberg) niet langer kon beschermen en had geen andere keuze dan haar zus haar te laten volgen in de strijd. Dawn was altijd een controversieel figuur, maar ze was behoorlijk gegroeid aan het einde van de serie en Buffy had haar echt nodig om er levend uit te komen om de finale te laten werken. Robin (DB Woodside) komt dicht bij de dood, maar verrast Faith - zoals hij had beloofd - door in orde te zijn. Jammer dat dat het enige verhaal is dat we tussen die twee krijgen.

Er is ook een leuke callback naar seizoen 1 wanneer Giles (Anthony Stewart Head) zegt: "De aarde is definitief gedoemd" als reactie op de nogal arrogante houding van de bende ten opzichte van de naderende apocalyps. Een van de belangrijkste aspecten van "Chosen" is de manier waarop het de vier kernen herenigt. De focus keert terug naar Buffy, Willow, Xander en Giles, personages die er altijd voor elkaar waren geweest en die, ondanks hun moeilijke periode in seizoen 7, weer bij elkaar waren gekomen. 

Buffy heeft altijd al niets liever gewild dan een normaal meisje te zijn zonder het gewicht van de wereld stevig op haar schouders te drukken. Nu is die last niet alleen van haar. Buffy is niet langer de Uitverkorene, want dat bestaat niet meer. "Buffy" werd bevolkt door veel verschillende soorten sterke vrouwelijke personages, maar toen de show zijn eigen mythos uit elkaar blies, breidde het die definitie ook enorm uit. We hebben allemaal de kracht in ons om onze eigen demonen te verslaan, zo niet letterlijk, dan zeker metaforisch. Dit is een geschenk dat Buffy deelt met vrouwen overal, zowel binnen de show als voor degenen die thuis kijken. Aan het einde van de serie is ze misschien gelukkiger dan ooit tevoren.

Tijdens seizoen zeven wordt onthuld dat Buffy's tweede wederopstanding instabiliteit veroorzaakte in de slayer-lijn, waardoor het eerste kwaad de balans tussen goed en kwaad begon te doen omslaan. Het begint met het opsporen en doden van inactieve Potential Slayers en brengt al snel een leger van oude, machtige Turok-Han- vampiers op de been. Nadat de Watchers' Council is vernietigd, zoeken een aantal Potential Slayers (sommige meegebracht door Giles) hun toevlucht in Buffy's huis. Faith keert terug om het Eerste Kwaad te helpen bestrijden, en de nieuwe directeur van de Sunnydale High School, Robin Wood , voegt zich ook bij de zaak. De Turok-Han-vampiers en een sinistere, vrouwonvriendelijke predikant die bekend staat als Caleb beginnen met het veroorzaken van ravage voor de Scoobies. Naarmate de Hellmouth actiever wordt, vluchten bijna alle inwoners van Sunnydale - zowel mensen als demonen -. In de laatste aflevering vermoordt Buffy Caleb en keert Angel terug naar Sunnydale met een amulet, dat Buffy aan Spike geeft; de Scoobies omsingelen dan de Hellmouth, en de Potential Slayers dalen af ​​in de grot terwijl Willow een spreuk uitspreekt die hun Slayer-krachten activeert. Anya sterft in het gevecht, net als enkele van de nieuwe Slayers. Spike's amulet kanaliseert de kracht van de zon om de Hellmouth en alle vampiers erin te vernietigen, inclusief hemzelf. De ineenstorting van de grot creëert een krater die heel Sunnydale opslokt, terwijl de overlevenden van de strijd ontsnappen in een schoolbusIn de slotscène, terwijl de overlevenden de krater onderzoeken, vraagt ​​Dawn: "Wat gaan we nu doen?" Buffy begint langzaam raadselachtig te glimlachen terwijl ze nadenkt over de toekomst die voor haar ligt, waardoor de serie hoopvol eindigt.

Ik heb de serie over nieuw gekeken, maar seizoen 5 en 6 waren toch het beste, er zat veel humor in verwerkt en dat kon ik wel heel erg waarderen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final