Klitwortel

Klitwortel - Ik help je samenwerken
Klitwortel is een oude brombeer, een echte mopperkont die al begint te morren zodra je in de buurt komt. Toch is dat gemopper niet de aard van het beestje. Klitwortel heeft een goede inborst en is een krachtige heler die je graag helpt.
Alleen wordt hij altijd verkeerd begrepen. Mensen mopperen over zijn klitten, vinden hem stekelig en onbenaderbaar en hij wordt altijd uitgescholden voor onkruid.
Zien mensen dan niet dat hij geen stekels heeft? Dat al zijn scherpe puntjes keurig naar beneden gebogen zijn! Zo lift hij een stukje met je mee, om je te kunnen helpen. Om met je samen te werken. Waarom zien mensen dat nu niet?
Dit is dan ook waar zijn stekelige en mopperige gedrag vandaan komt. Hij is het gewoon niet zo gewend dat mensen hem open en oprecht geïnteresseerd benaderen.
Wil je Klitwortel echt leren kennen dan raad ik je aan om dit te doen vanuit rust en respect. Vleierij is niet aan hem besteed, hij geloofd er geen bal van en vraagt zich gelijk af wat je van hem wilt. Maar oprecht respect doet zijn gemopper verstommen. Dan duurt het nog even voor je daadwerkelijk contact hebt gemaakt, want hij kijkt eerst nog wat argwanend de kat uit de boom.
Maar als hij eenmaal in de gaten heeft dat je het meent dan zie je een heel ander kant van hem.
Een open en eerlijke plant die niet snel zijn mening aan je zal opdringen. Die graag luistert en samen met je op zoek gaat naar een oplossing. Zeker wanneer er sprake is van ‘rommel’. Rommel in je lijf, rommel in relaties, of rommel in de zin van negatieve energie.
Klitwortel is een krachtige reiniger die je graag helpt opruimen omdat hij een hekel aan rommel heeft, bijna net zoveel als aan veroordelende mensen.
En als Klitwortel eenmaal met je wilt samenwerken dan gaat hij door het vuur voor je en zal je het wel heel bont moeten maken om hem als vriend en samenwerkingspartner kwijt te raken.
Werk je graag samen met Klitwortel dan stelt hij een plekje in je tuin en een regelmatig praatje erg op prijs. Hij vindt het fijn om gerespecteerd en gezien te worden in een wereld waarin hij doorgaans niet zo getolereerd wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final