LIFE ON MARS (2006-2007)


 Het verhaal begint in 2006. Centraal staat Sam Tyler: een ambitieuze, maar niet echt sympathieke rechercheur uit Manchester. Hij houdt van werken volgens het boekje en neemt zijn werk bloedserieus. Op een dag krijgt hij een ernstig ongeluk. Vreemd genoeg wordt hij daarna wakker in het jaar 1973.

De gedesoriënteerde Sam gelooft in eerste instantie dat het om een grap gaat, maar al snel blijkt niets minder waar te zijn. Hij komt erachter dat hij ook in 1973 een rechercheur is en dat hij die dag op een nieuw politiebureau aan het werk moet. Eenmaal op zijn werkplek gearriveerd kan hij maar moeilijk wennen aan zijn nieuwe omgeving. Zonder moderne technologieën is het politieonderzoek voor Sam op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Nog erger is de houding van de collega’s uit 1973. Sams baas is Gene Hunt: een kettingrokende alcoholist, die geen tegenspraak duldt bij zijn brute arrestatiemethoden. Iedereen vindt het doodnormaal dat verdachten worden mishandeld om hen een bekentenis te ontfutselen. Dit zorgt bij Sam, die prat gaat op zijn trouw aan de regeltjes, uiteraard voor een cultuurschok. Binnen de kortste keren heeft hij dan ook aan de stok met de politiek incorrecte Gene.

Helaas blijkt het voor Sam niet mogelijk te zijn om naar zijn eigen tijd terug te keren, dus besluit hij zich volledig op zijn werk te richten. Daarbij heeft hij met zijn kennis van de toekomst en zijn afwijkende politiemethoden een voordeel tegenover zijn collega's. Ondertussen wordt Sam geconfronteerd met zijn eigen verleden. Zo komt hij zijn ouders in hun jongere jaren tegen en komt hij ook onplezierige details over zijn familiegeschiedenis te weten.

Het grootste raadsel blijft echter of Sam werkelijk naar het verleden is teruggereisd. En wat is de rol van het mysterieuze meisje dat hem via het testbeeld van de televisie toespreekt?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final