Trauma verwerking


Informatie over Trauma verwerking...
Zoals jullie weten schrijf ik regelmatig teksten. Dit om jullie te inspireren, te steunen, te troosten, erkenning te geven of jullie te laten nadenken. Wat het ook mag zijn, alles lees je met een reden.
Vanavond gaat het over trauma verwerking..
Wanneer je als kind opgroeit in een niet veilige omgeving of je mist de liefdevolle aandacht van je ouders of verzorgers, dan kan je je gaan aanpassen als kind zijnde. Ook probeer je een manier te vinden om toch met de situatie te dealen.
Wat trauma is, is voor iedereen weer anders. Wel kan je van een trauma spreken wanneer je daar langdurig last van hebt gehad of zelfs tot de dag van vandaag nog. Je kan getriggert worden tijdens je dagelijkse dingen wat je weer terugbrengt naar de situatie van toen. Zowel lichamelijk als geestelijk kan je dit dan nog voelen.
Even terug te komen op het dealen met de situatie. Wat een manier is en ik zeg niet dat jij dit doet maar het is één van de vele overlevings strategieën dat je als kind in een fantasie wereld kruipt.
Je gaat dan alles romantiseren. Alles maak je zo mooi en perfect in je hoofd zoals jij het graag gezien had.
Je creëert een energie waarin je in je fantasie/je hoofd een heel ander leven hebt... Met dezelfde ouders, etc maar dan zijn deze ontzettend liefdevol en is het een gezonde situatie...
Kort gezegd.. je maakt alles wat krom is recht in je hoofd.
Hierdoor ontsnap je in je eigen wereldje en kan je daar terecht na een vervelende situatie.
Voor toen was dit de manier om te overleven. Je putte namelijk kracht en energie uit deze zelf gecreëerde wereld zodat je toch een veilige plek had in deze zo onveilige wereld.
Wanneer je volwassen wordt en je gaat bijvoorbeeld relaties aan dan kan je problemen krijgen met dit aangeleerde gedrag van jezelf.
Je ontmoet dan een man of vrouw die jij beter wilt leren kennen. Door de onveiligheid en in combinatie met je hooggevoeligheid krijg je al vrij snel signalen door via je buikgevoel of intuïtie. Vaak voel en zie je dan vanaf dag één dat deze persoon niet bestemd is voor jou.
Het zit je dan niet lekker en je twijfelt. Toch kan je dan doorgaan en alles wat niet goed voelt in je hoofd goed praten. (Zoals je vroeger deed) Jouw innerlijk kind wil dan graag meteen hetgene wat niet goed voelt: fixen.
Hierdoor kan je dus een relatie/verbinding creëeren vanuit je fantasie wereld.
Je droomt er op los en ziet en voelt de ideale relatie. En in werkelijkheid is dit helemaal niet de realiteit.
Je hebt het alleen in je hoofd gecreëerd om te overleven, om jezelf veilig te stellen... Het kan dan zelfs zo zijn dat je verliefd wordt op een illusie die jezelf bedacht hebt... Hoe het had kunnen zijn zeg maar....
Wanneer je je hiervan bewust wordt, dan kan je dit voorjezelf om gaan buigen. Stap moedig in de realiteit. Zie, kijk en voel wat er Echt gebeurt.. Niet in je hoofd maar voor je neus...
Troost het innerlijk kind door te zeggen... Jij mag er zijn... Jij mag voor jezelf het allerbeste gunnen. Vind jezelf meer waard dan alleen maar Fantasie!! Stap maar uit je hoofd en ga voelen en zien samen met mij als volwassene dat je sterk genoeg bent voor de realiteit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final