Je ontvangt een lichaam

 Je ontvangt een lichaam: je kunt het leuk vinden of haten, maar het zal van jou zijn voor de hele tijd dat je hier doorbrengt.

Je leert lessen: Je bent fulltime ingeschreven op een informele school genaamd Vida. Elke dag dat je daar doorbrengt, krijg je de kans om lessen te leren. Het kan zijn dat je de lessen leuk vindt of dat je denkt dat ze irrelevant of dom zijn.
Er zijn geen fouten, alleen leren: Groei is een proces van vallen en opstaan: experimenteren. Mislukte experimenten maken net zo goed deel uit van het proces als experimenten die uiteindelijk werken.
Een les wordt herhaald totdat deze is geleerd: Elke les wordt in verschillende vormen aan jou gepresenteerd totdat je deze hebt geleerd. Als dat gebeurt, kun je doorgaan naar de volgende les.
Er komt geen einde aan het leren: er is geen deel van het leven dat geen lessen bevat. Als je leeft, heb je nog steeds lessen te leren.
'Daar' is niet beter dan 'hier': als je 'daar' een 'hier' is geworden, heb je gewoon een ander 'daar' gekregen dat weer beter lijkt dan 'hier'.
Anderen zijn niets meer dan spiegels die jou weerspiegelen: je kunt niets van een ander liefhebben of haten, tenzij het iets weerspiegelt waar je van houdt of wat je haat in jezelf.
Wat je met je leven doet, is jouw zaak: je hebt alle tools en middelen die je nodig hebt, wat je ermee doet is jouw zaak. De keuze is aan jou.
De antwoorden zitten in jezelf: De antwoorden op levensvragen zitten in jou. Je hoeft alleen maar te kijken, te luisteren en te vertrouwen.
Je zult dit allemaal vergeten... maar je kunt het onthouden wanneer je maar wilt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final