Omgedraaide kaarten


Kaart 1: Groei in zelfliefde betekent dat de nieuwe versie van jou anders reageert op een oude situatie.
Je bent constant in ontwikkeling. Door gebeurtenissen in het leven krijg je de kans om te groeien in zelfkennis en zelfliefde. Maar hoe weet je of je echt bent gegroeid? Dit merk je aan hoe je op situaties reageert. De oude jij zou misschien gereageerd hebben met aanvallen, terugtrekken, overtuigen, beschuldigen of emotionele uitbarstingen. Terwijl de nieuwe jij juist de innerlijke rust bewaart hij stil te staan en jezelf af te vragen: ben ik veranderd en gegroeid in zelfliefde? Als je merkt dat je bent veranderd, geef jezelf dan een compliment daarvoor. En als je merkt dat je nog steeds op de oude manier reageert, moedig jezelf dan liefdevol aan om meer te mogen ontdekken over jezelf.
Kaart 2: ont-moet jezelf
Hoe vaak zeg jij per dag: 'ik moet...? Hoeveel dingen doe jij gedurende de dag omdat het moet? En van wie moet dat dan? Van een ander of van jezelf? Heb je dat zelf bedacht? En moet het ook echt? Er zijn dingen in het leven die echt moeten, maar vaak denken we dat er veel meer moet, terwijl dat misschien niet zo is. Bovendien als je veel vanuit moeten doet en niet vanuit mogen en willen, is de energie ook heel anders. Neem ' moeten' maar eens bewust onder rde loep en onderzoek of je al die dingen echt moet doen. Of moet het helemaal niet en zijn het dingen die je mag wilt doen? Als je vanuit mogen en willen handelt, is de energie meteen heel anders. Doe de dingen uit liefde voor jou zelf.
Kaart 3: ik zei het toch.....liefs, je intuĆÆtie
Ken je dat gevoel, dat je later denkt: ik wist dat eigenlijk wel. Of: ik voelde dat eigenlijk al aan. Dat was de stem van je intuĆÆtie. Iedereen heeft zo'n stemmetje vanbinnen of zo'n gevoel in zijn hart of buik dat aangeeft hoe iets is of gaat worden. Maar we zijn er helaas ook goed in om het te negeren. Dat heeft er vaak mee te maken dat ons verstand, ons hoofd, iets niet wil. Maar zelfliefde houdt in dat je je durft te verbinden met je intuĆÆtie, met wat jouw stem diep van binnen zegt. Durf regelmatig de rust te nemen om te luisteren wat je intuĆÆtie jou vertelt. Om vervolgens daarop te leren vertrouwen. Heb je intuĆÆtie lief.
Kaart 4: kom in het heden, het verleden heeft je niet meer nodig
Als je teveel terugkijkt, ga je niet vooruit. En ook al weet je dat eigenlijk wel, soms vergeet je het en blijf je stoeien met spoken uit het verleden. Dit zijn lessen in loslaten, hoe moeilijk, oneerlijk, onuitgesproken en verdrietig loslaten soms ook kan zijn. Loslaten vraagt om overgave, acceptatie, vergeving en zelfliefde. Pas als je dat kunt, kun je weer echt gaan leven. Op het moment dat je beseft dat je huidige ik het verleden niet meer nodig heeft en dat je juist zonder het verleden niet meer nodig heeft en dat je je juist zonder het verleden vooruit kunt, zul je een ongekende vrijheid en liefde ervaren. Laat het verleden los en hou van de huidige jij!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final