Dana de alcoholist het vervolg (7)

 Vanaf dat Dana weduwe werd namen verschillende familieleden haar mee op dagjes uit, kampeervakanties in België, vooral naar de de Belgische Ardennen.
Ze hoefde geen bijdrage te betalen, alles werd voor haar betaald en ze werd ook mee genomen. Vervoer werd geregeld en ze kon haar hond dan ook mee nemen.
Vaak ging ze nog op bezoek naar België waar haar ouders wonen. Die betaalde het treinkaartje ook nog terug en 1 van haar broers kwam haar dan aan de grens ophalen en ook dat hoefde ze niet te betalen.

Niks was goed, altijd afgeven op de schoondochter die ze altijd de bijnaam geeft van "de prinses".
De Princes zou altijd de sfeer verzieken volgens Dana en ruzie zoeken. Was dat zo Dana ? , want jij kwam terug met verhalen hoe je klem had zitten zuipen en hoe gezellig het wel niet was en dan deugd er weer niks ? Begin je soms te dementeren ?
Ze heeft een hekel aan haar schoondochter en niet te zuinig ook, want volgens Dana kan ze niet met geld omgaan  en ze doet niks in het huishouden , plus het huis is altijd smerig en de kleding ligt naast de kasten op grote stapels etc. Als die schoondochter jarig is stuurde ze zelfs nog geen kaartje naar haar, lekker hatelijk weer van Dana !
Weet wel dat haar zoon en schoondochter op zolder een slaapplaats voor haar hebben in gericht en dat ze met alle feestdagen en verjaardagen wordt opgehaald en daar mag blijven slapen.
Maar o wee als ze zelf op vakantie gaan en haar een keer niet mee nemen. Dan deugen ze allebei voor geen meter en zijn het egoïsten eerste klas.
Ik persoonlijk vind dat hun ook recht hebben op een vakantie zonder haar, want ze doen echt veel voor haar. Alleen Dana ziet dit niet, ze praat altijd negatief over de kinderen en ook over haar kleindochter.
Kleinkind is inmiddels 8 jaar en zou alleen grote bekken geven, haar ouders tegen elkaar uitspelen, druk in gedrag of dat ze ADHD heeft ( de woorden van Dana) . En als het kleinkind dan bij oma is dan lust ze niks en wil niet eten alleen maar lekkere dingen en dan geeft de Princes daar weer aan toe, dus opvoeden kan ze niet en het kind zou de baas zijn in huis ?
Dat vindt ik nogal wat en vooral dat ze slecht praat over haar kleinkind maar ook over de schoondochter.

Ze ziet het kleinkind te weinig, altijd is het kleinkind bij de moeder van de Prinses, heel begrijpelijk want ze wonen in een andere stad en beide kinderen werken en dan past de moeder van de Prinses op. Logisch toch ?
Ze hebben vaak tegen Dana gezegd van kom dan onze kant op om te wonen , Maar Dana begint daar niet aan, want wat heb je daar ?, maar een klein parkje etc. Hallo Dana de Betuwe is wel een heel groot bos waar je rond kunt wandelen en kunt fietsen plus waar de kinderen wonen heeft meer te bieden dan waar Dana nu woont, maar volgens Dana is dat natuurlijk weer niet waar.
Goed Dana heeft natuurlijk een hoop zelfmedelijden en de hele wereld is gemeen en ze kan het allemaal niet aan, dus grijpt ze maar weer naar de fles, want zo gaat dat steeds. Dat ze de laatste jaren wat minder komen komt doordat ze beide werken om hun hoofd boven water te kunnen houden vooral nu alle prijzen zo hardt stijgen, maar dat boeit Dana niet die vindt dat de prinses haar paard maar in biefstuk moet veranderen.
En dan ook nog eens het probleem dat hun hond niet samen kan met de hond van Dana en als ze die dan naar een honden pension moet doen kost dat ook weer 80 euro, daar krijgt Dana ook een zenuwinzinking van. Ja waar eigenlijk niet van? ( dan te bedenken dat er mensen uit de hondengroep gratis en voor niets op de hond van haar passen nu al ruim 3 jaar....)
Waar het omgaat is dat ze heel veel krijgt en ze wordt overal mee naar toe genomen en ze waardeert het gewoon niet wat er allemaal voor haar gedaan wordt.

Tja en toen de corona uitbrak en het land steeds op slot ging kon dat natuurlijk ook niet meer en toen hield dat eigenlijk op met kamperen , die dagjes uit. Of ze het dit jaar weer opgepakt hebben met z'n allen weg te gaan weet de ex-vriendin niet, want die heeft 3 maanden geleden het contact verbroken.

Ik begrijp Dana echt niet, ze heeft zoveel en zoveel mensen die haar meenemen op vakantie naar leuke uitjes zoals in Limburg etc. Een mooie kleinkind, lieve stiefkinderen en een lieve zoon die alles voor zijn moeder doet en een schoondochter die haar best doet, maar niks is goed en niks deugd...
Het enigste wat deugd zijn haar flessen wijn die ze burgemeester maakt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final