Vasten

 Vasten is niet alleen een fysieke discipline;

Het is een reis naar zelfontdekking en holistische genezing. Het gaat om meer dan alleen ontzien van voedsel; het is een proces dat de geest verduidelijkt, het lichaam versterkt en de geest verjongt.
In ons dagelijks leven eten we vaak niet alleen voor honger maar voor plezier.

Vasten doorbreekt deze cyclus, het verwijderen van de constante bevrediging die we zoeken van voedsel en het blootstellen van de rauwe, soms verborgen emoties.

Het is in deze ruimte van afwezigheid dat we oog in oog staan met ons ware ik, met de gevoelens en verlangens die we vaak maskeren met gewoon eten.

Deze openbaring is krachtig. Het is de eerste stap in een diep genezingsproces dat het fysieke overstijgt. Emotioneel kan vasten leiden tot een bevrijding en begrip van onderdrukte gevoelens. Spiritueel kan het deuren openen naar een diepere verbinding met jezelf en het universum.

Als je aan deze reis begint, vergeet niet dat vasten net zoveel gaat over het voeden van je ziel als over het reinigen van je lichaam.

Het is een uitnodiging voor introspect, om te mediteren, en om weer contact te maken met je diepste verlangens en angsten.

Dus als je ervoor kiest om te vasten, omarm de ervaring met een open hart en geest.

Laat het een tijd zijn van fysieke rust, emotionele loslaten en spiritueel ontwaken.

En als je uit deze reis komt, kom je misschien erachter dat je niet alleen je lichaam hebt gereinigd, maar ook je ziel hebt verrijkt.

- spiritueleague

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final