Beverly Hills Cop III (1994)


 Na een mislukte poging om een ​​arrestatie te doen in een chop shop in Detroit, bevindt de feitelijk onorthodoxe politieagent Axel Foley zich opnieuw in het zonnige Beverly Hills, op het spoor van een ongrijpbare bende koelbloedige moordenaars. Daar zoekt Axel - met de hulp van oude vrienden Serge, de onlangs gepromoveerde Billy Rosewood en zijn partner Jon Flint - naar de schuilplaats van de criminelen die zich vlak onder ieders gezicht bevindt: in het bruisende themapark WonderWorld in Zuid-Californië. Nu hoeven we alleen nog maar de mensen en de politie ervan te overtuigen dat de onberispelijke chef van de beveiliging van het park, Ellis DeWald, een meedogenloze schurk is en dat het onberispelijke pretpark in werkelijkheid een sierlijke en ondoordringbare façade is voor een sinistere operatie. Hoe moeilijk kan het zijn?

Beverly Hills Cop III is merkbaar lichter qua humor en kwaliteitsactie dan beide voorgangers. De lange kloof tussen de sequels is merkbaar op het scherm en er voelt over het algemeen iets niet goed. Het weet echter nog steeds hoe het efficiënt moet bewegen met een vrij korte speelduur, wat het tot een niet-veeleisend entertainment maakt dat meer dan ooit op zijn hoofdrolspeler vertrouwt om het te dragen.

Eddie Murphy is niet zo grappig als gewoonlijk, hoewel niet zonder zijn momenten, dus voor het grootste deel is er een geloofwaardige ernst in Axel deze keer die natuurlijk past gezien de reden waarom hij op deze missie is. Rechter Reinhold past nog steeds erg goed bij Murphy, maar hij is in deze niet genoeg en John Ashton wordt enorm gemist ondanks Hector Elizondo's beste pogingen om de kloof te dichten.

John Landis is een comedy-regisseur die al meerdere keren met Eddie Murphy heeft gewerkt en daarom in eerste instantie een natuurlijke match voor deze film is. Dit is echter meestal serieus met flauwe, kleinschalige actie, dus zijn regie is uiteindelijk competent en niets meer. Componist Nile Rodgers probeert Axel F een nieuwe draai te geven die zijn werk doet, ook al is hij niet zo sterk als de originele versie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final