De bomen in het bos verkleuren weer prachtig.

De bomen in het bos verkleuren weer prachtig. Met het vallend blad stappen we een bijzondere periode in van verzamelen, sorteren en loslaten.
Waarom laten bomen hun blad vallen in de herfst? Via de bladeren verdampt water. In de winter is het voor de boom lastig om voldoende vocht op te kunnen nemen. Om verdroging te voorkomen, laat de boom de bladeren in deze periode dan ook los.
Voordat een boom al het blad naar beneden laat dwarrelen, worden eerst de bladgroenkorrels uit de bladeren opgenomen. Deze korrels worden bewaard voor het volgende groeiseizoen. Door het verdwijnen van de bladgroenkorrels uit de bladeren zien wij de prachtige verkleuringen in de herfst. De kleurrijke ‘herfsttenue’ van de bomen geeft je een mooie spiegel om in te kijken.
‘Wat neem je mee de winter in en wat laat je juist los?’
Ga als het even kan de komende tijd wandelen in een bos met veel vallend blad. Als je het fijn vindt, kun je jezelf verbinden met een boom die jouw aandacht trekt. Ga met je rug tegen de boom staan (of zitten als je dat fijner vindt). Sluit je ogen en adem een paar keer rustig in en uit. Keer naar binnen en voel wat jij wil ‘opnemen’. Wat heb jij nodig om in het groeiseizoen weer tot ontwikkeling te kunnen komen? En wat wil je hierbij loslaten om zo in de winter krachtig in jouw kern te blijven? Voel hierbij ook wat ‘jouw boom’ je hierbij wil meegegeven.
Wat laten de bomen jou nu (in)zien?
Ik kijk uit naar mijn volgende boswandeling. Om zo een moment van opnemen en loslaten toe te laten. En om natuurlijk heerlijk al sloffend door het vallend blad te lopen šŸ‚šŸ˜Š.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final