Wie is mijn beschermengel?

 Wie is mijn beschermengel?


Een beschermengel is een engel die gedurende je hele leven bij je is. Je hier op aarde beschermt, liefdevolle energie stuurt en altijd over je waakt. Iedereen heeft één of meerdere beschermengelen om zich heen. Beschermengelen zijn liefdevolle energetische lichtwezens die jouw graag helpen en begeleiden tijdens jouw leven op aarde. Wil je jouw beschermengel leren kennen of meer weten over beschermengelen? Lees dan mee!

Persoonlijke beschermengel

Ieder mens heeft een persoonlijke beschermengel. Een engel die nooit van je zijde wijkt gedurende je leven op aarde. Zelfs voordat je naar aarde kwam was jouw beschermengel al bij je om je begeleiden tijdens deze reis. Wanneer we weer terug keren naar het licht zal onze beschermengel ons ook op deze reis weer begeleiden. Je kunt je beschermengel zien als een begeleider, een vriend en een raadgever. Naast dat jouw engel gedurende je leven met je mee loopt en nooit van je zijde zal wijken steunt jouw engel je ook waar kan. Het is wel aan ons zelf om de steun en de liefde die we krijgen om te merken, er open voor te staan en er wat mee te doen.

Iedereen heeft engelen om zich heen

Of je nu in engelen gelooft of niet, iedereen heeft engelen om zich heen. Ieder mens en levend wezen heeft dan ook één of meerdere beschermengelen. Je kunt er één hebben of meerdere, dit is per persoon verschillend. Dit heeft te maken de levenslessen en onze uitdagingen en de groeimogelijkheden voor onze ziel die we tegen komen hier op aarde. Hoe meer we te leren hebben hoe meer engelen we nodig hebben. Want wat voor mensen geldt, dat iedereen iets heeft waar hij of zij goed in is dat geldt ook voor engelen.

Ze sturen je altijd liefdevolle energie

Zo kan het zijn dat je op verschillende vlakken hulp en begeleiding kunt gebruiken, wanneer dit zo is dan zal je ook meerdere engelen om je heen hebben. Engelen die zich ieder met hun specialiteit inzetten om je de ervaringen te laten op doen waarvoor onze ziel voor naar aarde kwam en je daarbij te helpen en te ondersteunen. Helaas zijn niet alle ervaringen leuk, dat weten ook onze engelen. Onze engelen weten dat het leven op aarde niet altijd een pretje is en doen dan op de achtergrond altijd hun best je te ondersteunen, je liefde te sturen en te laten weten dat ze je willen helpen.

Contact maken met je beschermengel

Wil je jouw beschermengel graag leren kennen en zou je graag contact willen maken met je beschermengel? Weet dan dat jouw beschermengel graag met je communiceert. Je beschermengel kent jou, jouw levenspad en jouw reis. Wanneer je contact legt met je engelen zijn ze dan ook vaak ontzettend blij, omdat ze hun taak zoals wij mensen zijn voor de engelen beter kunnen helpen en begeleiden. En ‘hun taak’ klinkt misschien een beetje gek, maar dit is wel hoe het is. De engelen die bij jouw zijn hebben de taak gekregen je te begeleiden, je te beschermen en te helpen waar kan. Vaak doen onze beschermengelen van alles op de achtergrond zonder dat wij het doorhebben. Ze sturen ons boodschappen via ingevingen en andere engelen tekens en wachten totdat wij hen om hulp vragen.

Hulp

Onze beschermengelen kunnen ons vaak niet helpen totdat wij hen om hulp vragen. Engelen helpen waar ze kunnen, maar zonder onze vrije wilt te schenden. Wanneer je hulp wilt ontvangen van de engelen is het dan ook belangrijk om te weten dat ze pas echt aan de slag kunnen als je hen om hulp vraagt!

Je beschermengel leren kennen

Ondanks dat onze beschermengelen altijd bij ons zijn kennen we ze vaak niet. Toch kan je jouw beschermengel leren kennen. Je zal zien wanneer je de tijd neemt om vertrouwt te raken met jouw engelen om ze te leren kennen en om te ontdekken hoe ze met je communiceren, je er hele waardevolle vrienden bij krijgt! Net als met ‘gewone’ vrienden heeft ook dit vaak wat tijd nodig. Door regelmatig contact te leggen met jouw engelen zal je zien dat jullie vriendschap steeds beter wordt en ook dat je de hulp van je engelen beter gaat herkennen en je regelmatig boodschappen kunt ontvangen van de engelen de jou helpen met jouw leven en keuzes hier op aarde. Hieronder reik ik je een aantal oefeningen en tips aan die jouw kunnen helpen om contact te maken met jouw engelen en zo je beschermengel te leren kennen.

De naam van je beschermengel

Het is fijn om te weten met wie je communiceert en de naam te kennen van jouw engel. Zo weet je wie je om hulp kunt vragen en tegen wie je praat. Je kunt je beschermengel vragen om zijn of haar naam. Voordat we dit gaan doen is het belangrijk om aartsengel Michael te vragen om zijn bescherming. Wanneer je dan contact legt met jouw engelen weet je zeker dat je enkel zuivere engelen energie door zult krijgen. Vraag Michael dan ook altijd om zijn bescherming voordat je een gesprek met je engelen wilt voeren waarbij je antwoorden van je engel wilt ontvangen.

Voor we gaan beginnen

Wellicht lees je deze oefening door en wil je de oefening doen op een ander tijdstip en misschien wil je direct aan de slag. Wanneer je direct aan de slag wilt, zoek dan even een rustig plekje waar je even zonder afleiding kunt zitten en waar je niet gestoord wordt. Zorg dat je lekker zit en ben en papier bij de hand hebt. Voel je dat je wat water nodig hebt of iets anders pak dit er dan bij. Dan gaan we rustig beginnen.

Ontspan

Ga lekker zitten en adem een paar keer diep in en uit. Kom even tot je zelf. Adem rustig en aandachtig in en uit en doe dit totdat je voelt dat je wat meer ontspannen bent. Wat ook kan helpen is je handen op je buik leggen en naar je handen toe te ademen. Dit ontspant en je maakt direct contact met jezelf, waardoor het makkelijker wordt boodschappen te ontvangen van je engelen. Ben je wat meer ontspannen? Laten we dan aartsengel Michael vragen om zijn hulp en bescherming.

Bescherming van aartsengel Michael

De volgende woorden kun je gebruiken om aartsengel Michael te vragen om je te beschermen gedurende je gesprek met jouw engelen. Je kunt Michael hardop of in gedachten om hulp vragen, doe wat voor jou prettig voelt.

Lieve aartsengel Michael, wil je mij tijdens mijn gesprek met mijn beschermengel beschermen met jouw blauwe krachtige engelen energie. Laat alstublieft alleen zuivere engelen energie door en help mij de stem van mijn engel te herkennen. Dankjewel!

De naam van je beschermengel vragen

Weet dat wanneer je met engelen praat en communiceert de engelen via ingevingen, beelden en gevoelens met je communiceren. Je kunt een beeld te zien krijgen, een inzicht ingefluisterd krijgen of een gevoel, er is van alles mogelijk. Hoe je een gesprek met je beschermengel ervaart is heel persoonlijk en per persoon verschillend.

Vraag dan het volgende aan je engel door dit hardop of in gedachte te vragen: Lieve beschermengel, vertel me alstublieft je naam. Klinkt misschien wel heel makkelijk en simpel en dat is het ook! Wel is het nu aan jou om je engelen te horen en hun boodschap te ontvangen. Dat vergt soms wat oefening en wat tijd. Tijd om de stem van je engelen te leren herkennen. Wanneer er een naam van je beschermengel bij je binnenkomt, vraag je engelen dan gerust om een bevestiging. Je kunt je engelen vragen je een teken te sturen dat de naam die je door heb gekregen klopt. Houd daarna je ogen en oren open voor de komende dagen voor het teken van je engel.

Praten met je beschermengel

Praten tegen je beschermengel kan heel helend en heel fijn zijn. Je hart luchten bij iemand die je door en door kent is wij mensen zo nu en dan gewoon even nodig hebben. Hoe meer je durft te delen, hoe meer je open gaat staan voor je engelen en hoe meer je hun leiding zult gaan herkennen. Weet dan ook dat je op ieder moment van de dag tegen jouw beschermengel kunt praten. Je engelen horen en luisteren altijd naar je. Weet ook dat je op ieder moment je engelen om hulp kunt vragen, ze staan altijd voor je klaar!

Wanneer je antwoorden van je beschermengelen wilt ontvangen op vragen die je hebt weet dan dat je die altijd kunt stellen. Vraag Michael vooraf om zijn bescherming en ga rustig zitten terwijl je jouw vragen stel aan je beschermengel. Ze zullen je altijd antwoord geven, het is aan ons de antwoorden op te pikken! Je beschermengel helpt je graag en wijst je graag de goede richting.

7 Tekenen dat je beschermengel dicht bij je is

Je kunt aan verschillende dingen merken dat je beschermengel bij je is. Zo zijn er vele engelen tekens waaraan je kunt herkennen dat er engelen en beschermengelen in de buurt zijn, maar ook kan jouw beschermengel een eigen manier van communiceren hebben. Je kunt aan deze tekens herkennen dat je beschermengel dicht bij je is.

Vonken van licht

De meeste mensen zien engelen als vonken van licht in hun ooghoeken. Wanneer je dit ziet en je er op wilt focussen om zo deze prachtige fonkelende lichtjes eens goed te kijken dan zijn ze weg! Zie jij wel eens vonken of kleine flitsen van licht, weet dan dat het engelen zijn die je ziet. Je beschermengel is dan bij je in de buurt! Je kan de vonken en de stippen van licht in allerlei kleuren waarnemen.

Warmte

Voel je ineens een warme energie om je heen die je een gevoel van geborgenheid, rust en vrede geeft? Grote kans dat dit je beschermengel is die liefde stuurt.

Ingeving

Vele van ons krijgen regelmatig ingevingen zonder te weten waar die ingevingen nou eigenlijk vandaan komen. Vaak zijn ze er zomaar ineens uit het niets. Weet dan dat je engelen je via ingevingen hun boodschappen influisteren en je via die weg proberen te helpen.

Liefdevolle energie van je beschermengel

Wordt je wel eens uit het niets overspoeld met een gevoel van liefde? Weet dan dat je beschermengel je liefde stuurt en dicht bij je is. De energie van je beschermengel is één en al liefde en je beschermengel voelt voor jou ook één en al liefde.

Nevel zien

Verschijnt er wel eens een soort nevel aan je terwijl je gewoon op de bank zit of wanneer je buiten loopt terwijl er buiten geen neven te bekennen is? Weet dat dat je engelen kunt waarnemen als nevel. En dat je beschermengel bij je is!

Veertjes

Engelen staan bekend om de veertjes die ze voor ons achter laten als teken dat ze bij ons zijn. Veertjes van engelen kun je overal tegen komen en geven je vaak vertrouwen, bevestiging en energie. Weet dan dat veertjes op de meest onverwachte plekken cadeautjes zijn van je beschermengel die je laat weten dat hij of zij er is.

Gevoel van een hand op je schouder

Heb je weleens een warme hand op je schouders gevoeld terwijl er geen mensen bij je in de buurt waren? Weet dat dat engelen je op die manier steun kunnen geven en kunnen laten weten dat ze bij je zijn!

Beschermengelen en overleden dierbaren

‘Zijn mijn overleden dierbare mijn beschermengelen?’ Dat is een vraag die ik vaak krijg. Dit is niet zo, hoe het wel zit leg ik je hieronder uit.

Voordat je verder leest wil ik je eerst dit meegeven: Ik snap de gedachte over overleden dierbare die nu engelen zijn en het is ook een mooie gedachten om te hebben, maar wanneer wij overlijden worden we geen beschermengelen. Begrijp me niet verkeerd ik snap je gedachte helemaal en wil deze dan ook niet verstoren wanneer deze jou rust en heling brengt. Het is helemaal oké en aan jou om jouw overleden dierbare jouw engelen in de hemel te noemen.

Lichtwezens

Engelen hebben geen leven op aarde gekend net zoals wij dat nu hebben. Engelen zijn dan ook andere wezens dan wij mensen, het zijn lichtwezens, pure liefdevolle energie en boodschappers van god. Wij mensen hebben een stoffelijk lichaam en wanneer we overgaan laten we dit weliswaar achter maar worden we geen engelen. Wanneer wij overlijden en onze ziel nog meer mag leren dan zal onze ziel uiteindelijk weer terugkeren naar aarde voor een nieuw leven vol lessen. Wanneer we simpel gezegd ‘uitgeleerd’ zijn kunnen we wel een gids van iemand op aarde worden. Mensen die gids worden zijn vaak oude zielen die al vele levens hebben gehad.

Omringd door engelen

Wellicht is het een fijne en mooie gedachten dat onze overleden dierbare dan misschien wel geen beschermengelen zijn maar wel omringd worden door vele engelen. Vele engelen die onvoorwaardelijk van onze dierbare houden net zoals wij altijd zullen blijven doen. Wil je meer lezen over het verschil over engelen en gidsen dan vind je dit artikel wellicht ook interessant: Het verschil tussen engelen en gidsen.

Als laatste wil ik je meegeven dat je beschermengel er altijd voor je is. Je bent nooit alleen, wanneer je jezelf alleen voelt praat dan gerust met je engelen en deel je gevoelens. Vraag hen je te helpen en sta open voor hun leiding

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final