8 SPECIALE SOORTEN DROMEN

 8 SPECIALE SOORTEN DROMEN:

1. Precognitieve dromen
Het zijn die dromen waarin we lijken te anticiperen op de toekomst. We zien een situatie die later gebeurt of we krijgen nieuws dat later bevestigd wordt terwijl we wakker zijn.
Veel mensen beleven deze dromen met groot drama, aangezien de informatie meestal in de vorm van een nachtmerrie komt, met een hoge emotionele impact. Toeval? Voorgevoel? Informatie die telepathisch komt?
2. Dromen bezoeken
Het zijn dromen waarin we mensen zien of omgaan die al overleden zijn. Deze "ontvangers" worden meestal omringd door een gevoel van rust, alsof die persoon ons was gekomen om te laten weten dat het goed met hem gaat.
In tegenstelling tot de vorige categorie worden mensen die dit soort dromen ervaren meestal wakker met een gevoel van opluchting en de openbaring van een diepe zekerheid van leven na de dood.
3. Heldere dromen
In deze dromen realiseren we ons dat we dromen. Op de manier van de film "Inception" (Origin) zijn we ons ervan bewust dat ons lichaam in bed ligt terwijl we scènes visualiseren en beleven. Soms kunnen we zelfs sommige aspecten van de droom naar believen veranderen.
Heldere dromen is een natuurlijk vermogen dat we allemaal bezitten. In de oudheid werden ze gebruikt voor genezing. Het is mogelijk om jezelf te trainen om lucide dromen te ervaren en ze zo te gebruiken om veranderingen in onze houdingen aan te brengen of oplossingen te ontdekken voor onze problemen.
4. Gedeelde dromen
In deze dromen dromen dromen twee mensen dezelfde of soortgelijke aspecten verschijnen in de dromen van beide, bijvoorbeeld details van de plaats of de gebeurtenissen van de droom.
Ze zijn zeldzaam, maar komen wel voor. Je moet waakzaam zijn Om te ontdekken dat we er één hebben gehad, is het noodzakelijk dat we de gewoonte aannemen om onze dromen te vertellen aan de mensen die daarin verschijnen. Het is verrassend om deze zaken tegen te komen omdat ze ons laten zien hoeveel band we hebben met anderen, buiten afstanden.
5. Genestte dromen
Soms dromen we dat we wakker worden, zelfs dat we opstaan, maar opeens realiseren we ons dat het een droom is en worden we echt wakker. Dit wordt een “valse ontwaking” genoemd en soms kunnen er meerdere in dezelfde nacht gebeuren.
Als je in plaats van wakker te worden weer droomt, dan heb je een geneste droom ervaren. Een droom in de droom. Het is alsof onze geest bedrogen is, doen alsof we al wakker zijn geworden, om "nog even langer" te blijven slapen.
6. Prodromale slaap
In deze dromen krijgt de persoon informatie over een ziekte waar hij aan lijdt maar waarvoor hij geen symptomen heeft vertoond.
Het lichaam stuurt met grote wijsheid signalen; maar soms zijn we in de waanzin van het huidige leven niet aandachtig genoeg om ze op te sporen. Dan lekt de informatie de droomwereld in. Veel mensen hebben op deze manier een ziekte ontdekt en er zijn verschillende zeer ernstige onderzoeken in dit verband, aangezien het door dit soort dromen mogelijk zou zijn om snel degenen die vroegtijdig behandeld moeten worden op te sporen.
7. Numineuze droom
Het zijn dromen waar we contact opnemen met spirituele figuren, gidsen of wezens van licht. De dromer krijgt troost, boodschappen of zelfs concrete begeleiding voor het dagelijks leven.
Er wordt meteen waargenomen dat dit geen "gewone" dromen zijn maar dat er een bijzondere energie in zit. Het is de moeite waard om na een van deze dromen te mediteren over de ontvangen boodschap. Vele malen gebeuren er grote openbaringen in hen.
8. Dromen "Eureka"
Het zijn dromen waar de oplossing voor een probleem wordt ontdekt. De beroemde droom van de wetenschapper Von KekulΓ©, waarmee hij een chemieprobleem oploste dat hem gek maakte, is een klassieker voor onderzoekers over dit onderwerp.
Hij was niet de enige. De maker van de helikopter, de maker van de naaimachine en honderden uitvinders en artiesten (waaronder John Lennon, met zijn nummer "Imagine"), beweren hun beste creaties uit een droom te hebben meegenomen.
Dromen zijn niet alleen de nachtelijke machinaties van ons onderbewustzijn. Ze vormen ook een enorm veld van informatie en ervaring dat ons in staat stelt de realiteit te verkennen, onszelf te transformeren en zelfs te helen.
Begin je dromen te waarderen. Stuk voor stuk houdt een prachtige schat aan groei.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final