Dagkaartje


 Deze boodschap biedt een kans om te pauzeren en te vragen of je jezelf overbelast.

Een toewijding om anderen te dienen is altijd lovenswaardig; er zijn echter momenten waarop wat je weggeeft, moet worden teruggedraaid, ofwel omdat jouw inspanningen niet worden beantwoord of omdat ze iemand anders blokkeren in hun eigen groei en ontwikkeling.
Degenen onder ons die empathisch, genereus en medelevend zijn, vallen gemakkelijk in relaties die eenzijdig kunnen zijn.
Als we een te hoge prijs betalen om voor een ander te zorgen en onze eigen fysieke en emotionele behoeften verwaarlozen, zal deze schuld op een gegeven moment moeten worden terugbetaald - en vaak tegen een hogere prijs dan de relatie waard is.
In plaats van te wachten tot iemand anders, die zijn eigen agenda en zielsreis heeft, aan je verwachtingen voldoet, wordt je uitgenodigd om te stoppen met het najagen van een externe uitkomst.
Verleg je focus weer naar jezelf en wat jij op dit moment nodig hebt, zodat de ander zijn eigen levenspad ongehinderd kan vervolgen.
Vind manieren om jezelf te geven wat je nodig hebt, of het nu gaat om het vinden van nieuwe ondersteunende vrienden, het loslaten van ongezonde eenzijdige relaties, jezelf regelmatig tijd en ruimte gunnen om op te laden, of grotere veranderingen doorvoeren, zoals verhuizen naar een nieuwe gemeenschap of baan.
Het is belangrijk om onze beperkingen en onze eigen wensen te accepteren.
Dit helpt ons om wijzer te worden in het beheren van onze tijd en energie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final