DIT IS JE LEVEN


DIT IS JE LEVEN - Barbara Cartland, romanschrijver, werd verrast door Michael Aspel tijdens een fotoshoot voor de lancering van een verfilming van een van haar romans in Elstree Studios.


Barbara's ervaringen als vinmeisje uit de jaren twintig op het Londense sociale toneel vormden de basis van haar eerste roman Jigsaw, gepubliceerd in 1923, en beschreven als 'Mayfair met het deksel eraf'. Ze bleef gedurende de jaren dertig romans publiceren en nam een ​​pauze om vrijwilligerswerk te doen bij de Auxiliary Territorial Service en de St John Ambulance Brigade tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Ze specialiseerde zich in historische romans en werd een van de best verkochte, meest productieve en commercieel succesvolle auteurs van de 20e eeuw – met een wereldwijde verkoop van 500 miljoen boeken tegen het einde van de jaren tachtig. Ze was een vooraanstaand filantroop en lid van de Londense samenleving, en haar interesses in politiek, maatschappelijk welzijn en alternatieve geneeskunde maakten haar tot een populaire en vaak openhartige mediapersoonlijkheid.


Barbara Cartland was twee keer het onderwerp van This Is Your Life - eerder verrast door Eamonn Andrews in maart 1958 in het BBC Television Theatre .

Bron

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final