DE TIJD WAARIN WE LEVEN

Elk tijdperk heeft zijn invloed op de groei van onszelf, de maatschappij en de wereld, zoals elke levensfase zijn betekenis, gaven en opgaven heeft, dus ook het tijdperk waarin wij nu leven.
Er zijn veel boeken geschreven over het tijdperk waarin ons leven zich momenteel afspeelt. Allemaal hebben ze een ding gemeen: dit tijdsbestek is heel bijzonder omdat we op een omslagpunt zitten in de geschiedenis van deze aarde en de mensheid. We verlaten het Vissentijdperk en treden het Watermannentijdperk binnen. In vele oude culturen, zoals die van de Maya’s, is deze overgang al aangekondigd en beschreven.
We weten dat de stand van de planeten invloed heeft op de aarde en dus ook op ons. Zo is de invloed van de stand van de maan op de eb- en vloedbeweging van onze zeeën elke dag waar-neembaar.
DUBBELE OVERGANGSFASE
Het bijzondere van de periode waarin wij leven is dat we niet alleen onder invloed komen van een nieuw dierenriemteken maar ook dat we overgang maken naar een nieuw zonnejaar en dus een periode van 25.920 jaar afsluiten. We bevinden ons dus in een dubbele overgangsfase. De zon begint aan een nieuwe cyclus door de dierenriem én komt na het teken Vissen in het teken van de Waterman: The Age of Aquarius. De energetische veranderingen die hiermee samenhangen, zijn dan ook zeer groot en ingrijpend maar ook noodzakelijk omdat de toestand van de wereld, in de meest brede zin van het woord, zeer alarmerend is en zeer bedreigend voor haar voortbestaan.
De energieverhoging van het nieuwe tijdperk zal ertoe bijdragen dat we op een hoger, meer spiritueel niveau gaan leven, dat naast de koele beredenerende rede ons warm voelende hart meer ruimte krijgt en dat we in plaats van te leven vanuit ons ego meer gaan leven vanuit onze ziel, die geboren is uit Licht dat vol is van vrijheid, bewustzijn en liefde.
OP WEG NAAR HET NIEUWE
De overgang van de ene periode naar de andere gaat altijd gepaard met destabilisatie, onzekerheid en angst. Het oude brokkelt af, is toch niet wat we ervan verwacht hadden of levert zoveel problemen dat de toekomst er duister uitziet. Wat er in de plaats voor zou moeten komen, is nog niet duidelijk, hetgeen onzekerheid veroorzaakt. De oude zekerheden vallen weg en er is nog geen echt nieuw houvast. Het is zoals in de puberteit, bij onvrede over ons werk of over onze relatie, bij de overgang van werken en niet meer werken.
De vraag is hoe we met dit soort situaties omgaan. Kruipen we weg in angst, trekken we ons terug in onze veilige omheiningen of in een machteloze slachtofferrol of zoeken we, denken we na over oplossingen, stellen we ons open voor nieuwe ideeën en inzichten en nemen we een actieve houding. Blijven steken in de nostalgie dat het vroeger allemaal beter was, lost het probleem niet op, want vroeger heeft letterlijk en figuurlijk zijn tijd gehad, daar ligt niet de oplossing, die ligt altijd in de toekomst. Het is vruchtbaarder om het niet meer functioneren van een situatie ook te zien als een roep om vernieuwing, zoals een kapotte auto, een verouderde woning of wijk, een vastgelopen relatie en een niet meer bevredigende werksituatie vragen om een opknapbeurt, vernieuwing of vervanging.
DE WEG VAN ONS HART
De hogere energie van het Watermannentijdperk kan en zal ons helpen een nieuwe weg te kiezen, de weg van liefde, de weg van ons hart in plaats van de weg van ons ego, of om met de woorden van Robert Muller te spreken:
We hebben de verantwoordelijkheid
om van deze planeet een Paradijs te
maken. Wij mensen hebben niet meer
genoeg aan logica en rede. Dat tijdperk
hebben we gehad en het voldoet niet meer.
We gaan nu het tijdperk van de liefde binnen:
liefde voor onszelf, de mensheid, de planeet
en de wonderbaarlijke schepper van dit alles.
© Harrie Bielders

Reacties

Populaire posts van deze blog

Open brief aan mijn oudste dochter...

Vraag me niet hoe ik altijd lach

LIVE - Sergey Lazarev - You Are The Only One (Russia) at the Grand Final